Kæmpe underskud efter EM i Göteborg

14-09-2017 12:39

Det er ikke mere end tre uger siden Göteborg blev forvandlet til et centrum for hesteentusiaster. Nu står byen tilbage med en kæmpe regning i millionklassen

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det var aldrig meningen, at EM i Göteborg skulle blive en millionforretning, men målet var et nulresultat. I foråret stod det dog klart, at udgifterne til et så stort arrangement ville løbe op, og et underskud så ud til at ende op på omkring 30 millioner svenske kroner.

Sådan er det dog ikke gået. Flere svenske medier rapporterer nu om en ny prognose, der viser et underskud på omkring 55 millioner svenske kroner – og det tal kan endda stige en del endnu.

Underskuddet omfatter blandet andet meromkostninger som følge af flere faktorer og en reduceret indtjening på billetsalg.

-   Prognoserne er endnu ikke færdige, men det peger i øjeblikket på et underskud på 55 millioner svenske kroner. Nuværende prognoser omfatter ekstraomkostninger samt reducerede indtægter som følge af, at billetsalget ikke nåede budgetterede niveau. På den anden side er der ikke skøn over omkostningerne til genopretning af Hedens fodboldbaner, lyder det fra Bettan Andersson(V) formand for Got Event.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Store skader på Heden
Det blev i går klart, at fire af Hedens fem fodboldbaner skal lukkes ned for året. De tunge køretøjer, der blev anvendt på banerne under EM har skabt alvorlige skader på plænerne. Nu forventes reparationerne at koste op til 10 millioner svenske kroner. Det negative resultat kan således ende op imod 65 millioner svenske kroner.

Stort tab på salg af billetter

På trods af gode anmeldelser blev ikke alle billetter solgt, det var især de dyre billetter folk undgik. Man havde forventet en indtægt på 33 millioner kroner ved salg af billetter, men man ender nu op med et indtægtstab på godt 12 millioner kroner. 

Det er kommunen, er er garant, og således står for regningen. FEI har ikke bidraget økonomisk ligesom det svenske rideforbund heller ikke bliver en del af regningen.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen