Jørgen Steen Jensen fylder 70 år

31-07-2022 10:47

Hingsteholder Jørgen Steen Jensen, der driver hingstestationen Højagergaard, kan i morgen fejre sin 70-års fødselsdag

Copyright Ridehesten.com
Jørgen Steen Jensen. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Jørgen Steen Jensen har i flere årtier sammen med sin hustru Bente drevet hingstestationen Højagergaard i Laurbjerg ved Langå. Han har fået den brændende hesteinteresse fra sin far William Steen Jensen, Sabro.

De har sammen avlet mange velfungerende sportheste, bl.a. har elitehoppen Harmoni hos dem fået tre afkom, der alle har konkurreret internationalt – nemlig dressurhesten Drambuie (Morten Thomsen) og springhestene Fandango og Granit (Kristian Skovrider), ligesom den internationale springhest Carola (Tina Lund), der var avlet af William og med afstamningen Coronado I/Cannon Row xx var en stærk repræsentant for Jørgen Steens hingstestation.

Copyright Ridehesten.com
Tina Lunds Corola er med afstamningen Coronado I/Cannon Row xx var en stærk repræsentant for Jørgen Steen Jensens hingstestation Højagergaard. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Jørgen Steen har altid været fascineret af smukke og velfungerede heste, og hingstestationen Højagergaard har budt på mange hingste, der har været med til at præge avlen positivt – præmiehingste, fløjhingste, vinder af 35-dages testen, en guldmedaljehingst og hingste, der er uddannet til Grand Prix.

Her har de tre elitehingste Leonardo II, Limelight og Racot stået side om side, og fremragende fuldblodshingste som bl.a. Temple Wind xx, Cannon Row xx, Underworld xx, Goldmine xx og Fly Society xx har haft deres virke i lighed med markante trakehnerhingste som Travell, Prinz K3 og Placido Domingo, mens der på springsiden har stået betydelige hingste som Coronado I og II, Corratus, Colorado samt Chandler i stalden. Holstenerhingsten Loudini og KWPN-hingsten Denver TT har været blandt Jørgen Steens dressurhingste, der også tæller betydelige dansk varmblodshingste som UNO Don Diego, UNO Don Diablo, ERA Dancing Hit samt Antobello, der fortsat er aktiv i avlen på Højagergaard.

Copyright Ridehesten.com
Guldmedaljehingsten ERA Dancing Hit (her præsenteret af Thomas Lassen) er efter Højagergaards hingst UNO Don Diego og er selv far til bl.a. guldmedaljehingsten Hesselhøj Donkey Boy. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald