At være en del af dronningens fødselsdag

16-04-2010 13:40

Maja Golles

I øjeblikket er der flot karatkørsel for dronningen i det smukke vejr på Hendes Majestæts 70 års fødselsdag. Ridehesten har snakket med en af de gardehusarer, der rider med i front under rytteroptoget
Copyright Ridehesten.com
Pia Robenhagen har længe glædet sig til i dag, hvor hun rider med forrest ved Hendes Majestæt Dronning Margrethes karetkørslel gennem Københavns gader. (Foto: Ridehesten.com)

19-årige Pia Robenhagen tilbringer 12 måneder hos Gardehusarregimentets Hesteeskadron, Antvorskov Kaserne i Slagelse, og hun har længe glædet sig til i dag at skulle ride eskorte igennem København ved HM Dronning Margrethes 70 års fødselsdag. Som trompeter rider Pia forrest på en af skimlerne med signalhornet. - Vi skriver historie ved at ride med her, for HM Dronningen fylder kun 70 år én gang. Det bliver sådan et øjeblik, man vil huske for livet, tror jeg. - Det at ride gennem byen, og folk klapper og vinker – det er fantastisk at opleve. Og det er jo flot, når vi kommer i fuld galla, fortæller Pia Robenhagen til Ridehesten. Læs en profil af Pia og hendes gardehusaruddannelse i næste måneds Ridehesten.

I Ridehestens majnummer kan du læse meget mere om Pias liv som gardehusar og om at kravle i mudder og pudse støvler - og ikke fortryde et sekund!

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen