Joachim og Akeem 2'er i GP-debut

24-03-2012 14:34

Signe Wiese

Flere danske dressurryttere er i denne weekend til start i svenske Åstorp, bl.a. Joachim Thomsen, der på Akeem Foldager blev en imponerende nr. 2 i ekvípagens Grand Prix-debut
Copyright Ridehesten.com
Joachim Thomsen, Akeem Foldager, og Akeems ejer, Patricia Florin, fotograferet efter ekvipagens flotte Grand Prix-debut. (Foto: Privat)

Joachim Thomsen og Akeem Foldager e. Akinos (opdr. Louise Høgh) er blandt de danske dressurekvipager, der er til start ved det nationale dressurstævne i Åstorp i Sverige. Foreløbigt har stævnet bl.a. budt på ekvipagens debut i Grand Prix, hvor det blev til en imponerende 2. plads med en samlet score på 70,00%. Der var 22 ekvipager til start i klassen, og den eneste ekvipage, der altså kunne slå Joachim og Akeem, var den OL-aktuelle norske ekvipage Siri Helljesen og DV-hoppen Dorina e. Don Schufro (opdr. Ejgil Bugge Skjødt). Joachim Thomsen har kun redet Akeem Foldager siden januar 2012, og den flotte Grand Prix-debut tyder på at samarbejdet er kommet rigtig godt fra start. Fredag var bl.a. også danske Anna Zibrandtsen til start. På Capriciella e. Cordoba blev det til en 1. plads i FEI holdprogram (J), og på Gørklintgårds Domello e. Diamond Hit (opdr. Jørgen Ravn) er det forløbigt blevet til en 2. plads i Prix St. Georges og en 4. plads i FEI Mesterskabsprogram (UR). I dag lørdag er Joachim Thomsen og Akeem til start i Intermediaire II og Hasse Hoffmann/Tiësto og Ann-Sofie Berger/Danielo 2 er til start i FEI Olympisk Grand Prix Special. Herudover er flere andre danske ryttere draget til Åstorp, bl.a. Maria Kjærgaard, Karin Nissen, Jacqueline Ferring Strassmann, Lene Hoberg, Monnica Pfingstl, Sofie Andresén Rasmussen og Julie Lind Rasmussenn. Se start- og resultatlister via link til højre.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner