– Jeg vil uddanne heste til UVM

20-09-2021 16:06

Christine Krogh Frausing
Skribent

Astrid Svenstrup er ikke bange for at svinge sig i sadlen på de store hingste hos Stutteri Volstrup, og efter deltagelse ved UVM (verdensmesterskabet for ungheste) i Zangersheide har hun virkelig fået blod på tanden til at uddanne ungeheste og så småt begynde at avle selv

Copyright Ridehesten.com
Astrid Svenstrup og Bonaparte Z. Foto: Ridehesten / Anette Boe Østergaard

– Jeg var bange for at falde igennem, fortæller springrytter, Astrid Svenstrup, da hun tilmeldte sig Agria DRF-mesterskab for U25 hos Absolute Horses. Hun har redet avlshingsten Bonaparte Z e. Balou Du Rout Z / Lux Z (opdr. Schou Absolute Horses og ejet af Emil Hallundbæk) i under et halvt år. Ekvipagen startede med at springe LA, og 15 starter senere blev de nummer fire ved mesterskabet for U25. 

– Det gik jo over al forventning. Bonaparte er en hest lige efter mit hoved. Han er selvgående, nem at ride, og så har han vilje til at gennemføre, og mod, når du rider ind på banen, siger Astrid Svenstrup på 23 år. Bonaparte Z står til rådighed hos det nordjyske Stutteri Volstrup ved Henning Jensen og Pia Höllander. Siden Astrid Svenstrup blev student for tre år siden, har hun redet ungheste og hingste hos Stutteri Volstrup sideløbende med sit arbejde som tjener på et golfcenter. Hun var kortvarigt forbi sygeplejeskeruddannelsen, men skyndte sig hurtigt tilbage i sadlen. Nu vil Astrid starte på finansbacheloruddannelsen, selvom der stadig spirer en lille drøm om bare at blive ved med at ride og være springrytter.

 

 

Gilpa

Allerede abonnent? – Log ind her

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner