– Jeg tror på en medalje i Tokyo

25-06-2021 15:36

Landstræner i dressur, Nathalie zu Sayn Wittgenstein, glæder sig til at medbringe firkløveren bestående af Cathrine, Carina, Charlotte og Nanna til OL i Tokyo. Hun spår at medaljechancerne i den grad er til stede, spørgsmålet er hvilken karat det skal være

Copyright Ridehesten.com
Landstræner Nathalie zu Sayn Wittgenstein. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

OL i Tokyo nærmer sig med hastrige skridt og om blot 11 dage rejer de danske OL-dressurryttere afsted til tyske Aachen, hvor de skal i karantæne indtil turen går mod Tokyo. Dressurentusiaster har derfor ventet i spænding på, at der blev sat navne på hvem der skulle kæmpe om medaljerne i Tokyo.

Her til morgen blev det så afsløret at dressurholdet udgøres af Cathrine Dufour og Bohemian e. Bordeaux/Samarant, Carina Cassøe Krüth og Heiline’s Danciera e. Fürstenball/De Niro (opdr. Stald Heiline) og Nanna Skodborg Merrald med enten Blue Hors Zack e. Rousseau/Jazz eller Atterupgaards Orthilia e. Gribaldi/Donnerschalg (opdr. Atterupgaard) samt Charlotte Heering og Bufranco e. Negro/ Zevenster. Det er dog kun tre af rytterne der skal i konkurrence i Tokyo, da den ene af de fire ekvipager er med som reserve. Hvem reserven er, bliver der sat navn på når vi kommer nærmere Tokyo.

– Reservepladsen er en skodplads, men samtidig er det en vigtig opbakning at have med, indleder landstræner Nathalie zu Sayn Wittgenstein og fortsætter: –  Det er jo en rigtig stærk firkløver som vi kommer med, da det er fire piger som er rigtig godt ridende og på fire super gode heste. Jeg glæder mig rigtig meget og det bliver virkelig spændende og sjovt at tage til Tokyo. Jeg er overbevist om at vi kommer hjem med en medalje, spørgsmålet er hvilken slags. 

For knapt en måned siden var flere af dressurrytterne afsted ved det CDIO5*-stævne i franske Compiègne, hvor Cathrine, Carina og Charlotte var til start i Nations Cuppen. På anden dagen blev Bohemian pludselig skræmt inden han og Cathrine skulle op ad midterlinjen, og selvom at Cathrine gjorde hvad hun kunne for at berolige ham, så kom ekvipagen ikke til start. Det gav lidt et chok i dressurverdenen og det medførte også nogle søvnløse nætter for landstræneren. 

– Der skal jo gå noget galt ved generalprøven, og det var så det der skete for os i Frankrig. Nogle gange så går det ikke helt som planlagt, men det er netop det som gør at man bliver opmærksom og får gjort noget ved det, fortæller Nathalie.

Copyright Ridehesten.com
Dansk OL-bronze i Hongkong tilbage i 2008 - danskerne på podiet: Anne van Olst, prinsesse Nathalie og Andreas Helgstrand. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Det er et anderledes klima der venter rytterne og deres heste i Japan, men ved de sidste par internationale stævner, har det også været særdeles varmt og det har kun været positivt, mener Nathalie. Ved stævnet i tyske Herzlake i sidste weekend, fandt Dufour og Bohemian atter melodien og vandt begge klasser med 80 og 82%

– I Tyskland var det meget varmt og her gav vi Bo (red. Bohemian) mindre opvarmning og det virkede fantastisk på ham. Vi har heldigvis også lidt tid i Tokyo før konkurrencerne begynder, hvor vi kan træne og finde ud af hvor meget opvarmning de forskellige skal bruge. Vi har fire heste med, som jeg tror på kan klare varmen. Der er noget fuldblod i dem alle sammen og det er nogle lettere typer end vi f.eks havde med til OL i Hongkong. Jeg tror at de kommer til at trives som fisk i vandet, forklarer Nathalie.

Dressuren afvikles i Tokyo den 24.-25. juli hvor der rides holdkonkurrence, mens der den 27.-28. juli rides henholdsvis Grand Prix Special og Grand Prix kür. Inden rytterne dog når til Tokyo, skal de og hestene i karantæne i Aachen, Tyskland. 

– Vi skal være i karantæne fra den 6. juli og frem til den 13., hvor hestene vil blive fløjet til Tokyo. Jeg har ikke langt mellem Berleburg og Aachen, så jeg kommer til at være der hver anden dag, så jeg i mellemtiden kan være lidt derhjemme sammen med børene og samtidig få redet lidt. Der er lang tid at man er afsted, så bare det at man lige kan komme lidt hjem, er utrolig rart, slutter Nathalie. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen