Italien vandt første afdeling af FEI Promotional Leagues

05-05-2012 07:59

Maja Golles

Lummen i Belgien var fredag vært for åbningen af 2012 FEI Nations Cup ™ Promotional Leagues europæiske serie. Det italienske hold vandt denne første runde af nationscuppen, som blev afgjort mellem 14 lande. Danmark tog en 9. plads
Copyright Ridehesten.com
Torben Frandsen og Antares leverede færrest fejl i den danske trup med hhv. 5 og 8 fejl. Sammenlagt blev det danske hold nummer 9 i deres første deltagelse af Promotional Leagues. (Foto: Ridehesten.com).

I alt ni lande gik videre til anden runde af fredagens nationsspringning i Promotional Leagues, hvor Belgien og Canada delte føringen med hver blot 4 fejl, mens Italien, Tyskland, Mexico, Spanien og Schweiz gik videre med 8 og Danmark med 14 fejl. Som de førende lande fejlede, formåede italienerne dog at levere fejlfri runder og dermed at fastholde deres 8 fejl, hvilket sikrede dem sejren og de 20.000 euro i præmiepenge. Værtsnationen, Belgien, delte med tolv fejl andenpladsen med Canada. Mexico, Tyskland og Spanien sluttede alle med 16 fejl og er dermed alle 4. placeret. Schweiz sluttede med 20 fejl på 7. pladsen foran Storbritannien, der indkasserede 21 fejl. Fra Danmark red Torben Frandsen/Antares e. Andiamo/Conado, Kim Henriksen/Gørklintgaards Montana e. Coma Back II/Leandro, Christian Schou/Coronada 6 e. Coronado/Lacapo og Thomas Sandgaard/Amarone e. Arpeggio/Potsdam, og den danske trup sluttede med 54 fejl på 9. pladsen. Danmark placerde sig foran hhv. Holland, Sverige, Australien, Irland og Qatar. FEI Promotional League omfatter tre særskilte stævneserier, og Europa-serien strækker sig over fem springstævner, hvor det næste finder sted i Linz-Ebelsberg, Østrig, i næste uge, efterfulgt af København senere på måneden og Drammen i Norge i juni. Disse begivenheder er alle vurderet som 4-stjernede, men afslutningen på serien er det 5-stjernede CSIO i Gijon, Spanien, der vil blive afholdt i begyndelsen af september. Ved det belgiske stævne i Lummen er flere danske springryttere til start, og fredag blev det til flere danske placeringer, som kan ses via linket til højre.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen