Hvordan springer man vand?

11-05-2013 08:24

Maja Golles

At springe vandgrav kræver, at hesten har tillid til vand

Copyright Ridehesten.com
At springe vandgravsforhindringer i konkurrencer er oftest intet problem, såfremt hesten har lært at takle opgaven hjemme i træningen med tillid til rytteren og tro på opgaven.

Magasinet Ridehesten har i sit majnummer talt med den regerende europamester Rolf-Göran Bengtsson og den danske toptræner Bo Kristoffersen om vandgravsforhindringen. De er enige om, at man skal være varsom med, at gøre det at springe vand til et større problem, end det rent faktisk er. Det er vigtigt, at man rider til forhindringen, som enhver anden forhindring, og ikke bliver forkrampet og panisk på vej derhen – kontrol er nøgleordet, også når man skal springe vandgrave.

Der er ingen grund til at præsentere unghesten for den store vandgrav før den er i gang med sin 5-års sæson på konkurrencebanerne. Hestens dressurmæssige grunduddannelse skal være på plads, og dens muskulatur være styrket gennem seriearbejdet, før man begynder at ride mod den store vandgrav – kontrol er nøgleordet.

En ting er dog helt klart, hesten skal kunne springe den lille vandgrav helt naturligt, og uden at studse eller kræve mere støtte fra rytteren end, hvad der er naturligt på en helt almindelig forhindring – førend man giver sig i kast med den store vandgrav.

Du kan læse meget mere om at springe vandgrav og om, hvordan hestens tillid til vand opbygges og bevares i magasinet Ridehestens majnummer.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner