Hun gjorde det igen - Charlotte Dujardin

16-08-2015 19:04

Jytte Lemkow

EM Aachen - Hun gjorde det igen, Charlotte Dujardin. Hun vandt individuelt guld i Grand Prix Kür, men hun gjorde det ikke med samme overlegenhed som i Grand Prix Special

Copyright Ridehesten.com
Kristina Bröring-Sprehe, Charlotte Dujardin og Beatrice Ferrer Salat.

Tyske Kristina Björing-Sprehe havde som næstsidste rytter leveret en fejlfri og fin velkomponeret og svær Kür, som hun havde fået tårnhøje point for: 88.804%.

Lige som i Specialen skulle Charlotte ride lige efter og kunne høre publikum nærmest gå amok og se de høje point. I går fortalte hun, at det ikke skræmte hende, tværtimod, blot fik det hende til yderligere at stramme sig an. Hun startede utroligt flot ud, og hestens ro kombineret med optimal krafftudfoldesle er utrolig.

Det var den Kür, Charlotte vandt World Cup finalen på i Las Vegas, med meget signifikant musik, der tydelig markerer hendes flotte piaffer. Men changementerne for hvert galopspring må være ved at være et traume, for der har været fejl i dem i hvert ridt, små, men dog. I dag indløb der fejl hele to gange, og mange har nok tænkt, at der røg sejren. Det gjorde den til det tyske publikums højlydte misfornøjelse ikke.

Charlotte og Valegro, som er så tekniske stærke, at de kan forkrafte en øvelse med fejl, kunne føje endnu et Europamesterskab til de utallige øvrige sejre. De opnåede 89,054%, men kun fire dommerstemmer for, og tre så hende som nr. 2.Sølvmedaljen gik således  til Kristina, og den helt store overraskelse på trediepladsen blev spanske Beatrix Ferrer Salat med den 14-årige Delgado i behørig afstand til guldet og sølvet med 82,71 %.

Med en grå og regnfuld dag, og både trætte heste og ryttere er dressuren til ende i Aachen 2015. Næste uge står den på Europamesterskabet i springning, firspandskørsel og voltigering.

Se resultatet HER

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen