Højt niveau fra de danske ryttere i Aachen

06-07-2024 18:52

I dag var de danske dressurryttere igen på banen i Aachen, denne gang i den 5-stjernede Grand Prix Special. Nadja Aaboe Sloth blev den bedst placerede danske rytter med 74,170%, hvilket sikrede hende en placering som nr. 5

Copyright Ridehesten.com
Anna Zibrandtsen og Quel Filou. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Flere danske ryttere er i denne weekend til start ved det internationale stævne i Aachen, Tyskland, og i dag var det atter Nanna Skodborg Merrald, Nadja Aaboe Sloth og Anna Zibrandtsens tur til at ride ind på banen. I torsdags sørgede de som hold for en placering som nr. 3 i Nations Cup-turneringen.

I dag skulle de danske ryttere ride Grand Prix Special, og her var Anna Zibrandtsen og Quel Filou OLD e. Quaterback/ Stedinger den første ekvipage i ringen. 

Parret kom flot fra start med et flydende travprogram og gode overgange mellem både passage og fri trav og i piaffe- og passageturen. Det høje niveau formåede ekvipagen også at vise i galopturen, hvor de gennemsprungne serier og flotte pirouetter var nogle af højdepunkterne. Anne og Quel Filou opnåede 70,574% og placerede sig dermed midt i feltet.

Lidt senere på dagen blev det Nadja Aaboe Sloth og Favour Gersdorfs e. Foundation RR/ Leandro (opdr. Inger-Marie Andreasen) tur til at ride for det danske hold, og de viste i dag et meget stabilt program med mange flotte momenter i både traven og galoppen. Særligt i passagen demonstrerede det rutinerede par en flot form og god elasticitet. Det blev til en fejlfri tur for parret, der i dag blev topscorer hos danskerne med 74,170%, hvilket placerede dem som nr. 5 i klassen. 

Copyright Ridehesten.com
Nadja Aaboe Sloth og Favour Gersdorf. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Sidste danske rytter på banen i dag var Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors St. Schufro e. St. Moritz Junior/ Blue Hors Don Schufro. Den elegante hingst lagde fra land med flotte point i traven, hvor parret i størstedelen af tiden holdt sig på omkring de 75%. Dog opstod der en enkelt lille misforståelse en fri trav, hvor St. Schufro sprang i galop for Nanna, hvilket kostede parret lidt point, ligesom der piaffen også var lidt spændinger at spore hos parret. 

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors St. Schufro. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Med en stabil galoptur med flotte og korrekte serier samt en imponerende øgning i galop blev det dog til en score på 72,489% for Nanna og St. Schufro, der blev nr. 9 i klassen. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Klassen vinder blev tyske Isabell Werth og DV-hoppen Wendy de Fontaine e. Sezuan 2/ Soprano (opdr. Kurt Gosmer), som tidligere har været redet af Andreas Helgstrand. Isabell viste et særdeles flydende program med stor kvalitet i øvelserne, hvilket indbragte dem en score på 78,085%. De blev dermed klassens sikre vindere, ligesom de også viste et lovende niveau for det forestående OL i Paris

Som en af de sidste ryttere i klassen kom svenske Patrik Kittel også på banen med Jovian e. Apache/ Tango, som han i begyndelsen af året overtog tøjlerne på efter Andreas Helgstrand. 

Som sædvanligt imponerede hingsten med sin landvindende fri trav og scorede generelt tårnhøje point i travturen. Dog viste der lidt spændinger i piaffen og serierne var lidt slingrende, og parret sluttede derfor på en 72,979%. Det placerede dem som nr. 7 i klassen. 

I løbet af eftermiddagen blev kürklassen for ungryttere afviklet. Har var Sophia Ludvigsen og Blue Hors Touch of Olympic L e. Blue Hors Don Olymbrio/ Fidermark (opdr. Anja og Jan Petersen) til start, og tilsvarende gårsdagens ridt viste de også i dag et højt niveau med blandt andet flotte traverser og serier. 

Det blev derfor til en score på 75,470% for det talentfulde makkerpar, hvilket sikrede dem tredjepladsen i klassen. 

Copyright Ridehesten.com
Sophia Ludvigsen og Blue Hors Touch of Olympic L. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I morgen afrundes den 5-stjernede tur Grand Prix Kür-klassen, der begynder allerede fra morgenstunden. 

Se stævnets start- og resultatlister her. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen