Hest til salg og fremvisning under corona

27-03-2020 09:30

Annika Knudsen Lorentsen

Som hobby rytter, er der ofte mange ting der spiller ind, når økonomi og heste skal forsøge at løbe rundt, for os er det en hobby man gerne investere i, men hvad med de professionelle og hvad med salg af heste, her i uge 3, af corona-krisen i Danmark?

Copyright Ridehesten.com
Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Vi kender det nok, når man med passion for heste, får lidt for mange i stalden og det er ved at være tid til en skal sælges.

Hvad enten man er hobbyrytter eller professionel, bliver et salg forberedt. Men hvad med dem der så har forberedt sig på at sælge hesten op til påske, hvordan vil det se ud, kan man det – under corona-krisen?

I et sådan tilfælde her, er det vigtigt man, som med så meget andet – ser fremad og ikke tilbage.
Gør som du har forberedt dig, sæt din hest til salg og afvent.

Vi har spurgt Hannah Liltoft, ejer til en nyoprettet salgshest på www.ridehesten.com hvad overvejelserne omkring håndtering af fremvisning kan være og er der et marked derude?

– Jeg satte min hest til salg på www.ridehesten.com onsdag aften og allerede 30 minutter efter kom første af en række henvendelser, fortæller hun.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Og hvad gør man egentligt i forhold til håndteringen af salgshest og kunder?

Hannahs svar på det er egentlig meget enkel. Få afklaret forventningerne inden.

– Det første der bør italesættes er hvordan man hilser, for mig er det svært ikke at være høflig og give et godt håndtryk, men i denne tid er det ikke vejen frem – derimod blev det under samtalerne italesat at, vi naturligvis ikke giver hånd, at fremvisning foregår udenfor – i dagtimerne, så vi ikke bliver påvirket af aftentimerne samt, at op sadling enten bør foregå udenfor eller kunden har tilliden til, at sælger selv kan sadle op, til det aftalte tidspunkt.

Hvad med de udenlandske kunder?

På nuværende tidspunkt må man jo også inden salg, vurdere hvilket marked ens hest henvender sig til, da det jo er klart at salg via ridehesten.com ofte også er henvendt til udenlandske kunder. Her kommer der en naturlig hindring, idet grænserne er lukket. Mulighederne er dog alligevel store, så skulle det ske der kommer en henvendelse fra udlandet, vil en online fremvisning måske være muligt? Falder hesten yderligere i interesse er en fysisk afprøvning af hesten et skridt nærmere. Teknologien gør at der trods alt ikke er begrænsninger, heldigvis for dette.

Vær Kreativ og hold hjulene i gang.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner