Herning-forberedelserne er i gang

08-12-2024 11:26

Forberedelserne til Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning den 5. til 9. marts 2025 er godt på vej. Nytænkning med fokus på traditionen er nogle af nøgleordene for det store arrangement

Copyright Ridehesten.com
Planlægningen til forårets Hingstekåring er i fuld gang. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Alle involverede i planlægningen og afviklingen af Dansk Varmblods 45. Hingstekåring i Herning i uge 10 i marts 2025 er i fuld gang.

Billetsalget åbnede den første oktober, og allerede nu har mange sikret sig plads til det store event, som finder sted i MCH Messecenter Herning fra den 5. – 9. marts. I år var der godt 62.000 gæster til eventet, som strækker sig over fem dage med hingstekåring, Unghestechampionat, gallashows, international dressur og springning samt messen Hest & Rytter. Salget af borde og pladser i VIP-logerne i Boxen og KRAFFT Arena M er også i fuld gang, og der er stor interesse for at opleve Hingstekåringen med ekstra forkælelse.

Udvikling af programmet
Arrangørerne har ikke ligget på den lade side de seneste måneder. Sammensætningen af dagsprogrammet fordelt på de tre opvisningshaller; Jyske Bank Boxen, KRAFFT Arena M og Dansk Hesteforsikring Arena E, er noget af et puslespil. I erkendelse af, at det ikke alene er avlen, som er disciplinopdelt i springning og dressur, men også publikum, arbejdes der målrettet på at sammensætte programmet, så publikums interesser bliver tilgodeset samtidig med, at programmet også skal sammensættes, så det passer ind i en god afvikling af hingstekåringen og de internationale spring- og dressurklasser.

Copyright Ridehesten.com
Programmet for Hingstekåringen 2025 er klar. Foto: DV

Tilbage til rødderne
Hingstene til kåring står opstaldet inde i hal C, en af messecenterets store messehaller, og herfra er der direkte adgang til opvarmningen og til KRAFFT Arena. Det er forbundet med en vis risiko, når de unge hingste skal trækkes fra stalden og op i Boxen til bedømmelse, og det har været en af grundene til, at det i 2025 bliver KRAFFT Arena M, som bliver ”kåringsarenaen”.

Det har også været et ønske fra mange avlere at få hingstekåringen tilbage til de mere intime rammer inde i hal M. Forhåbningen er, at det kan skabe en særligt god stemning omkring fremstillingen af hingstene og sikre en festlig afslutning på fem dages kåring.

Som det fremgår af programmet, fordeler kåringen af hingstene sig mellem hal E og hal M. Det er fortsat i hal E, hingstene bedømmes på fast bund, men ellers er stort set hele hingstekåringen samlet i hal M – det gælder både løsvisning af dressurhingstene samt løsspringning og longering.

Copyright Ridehesten.com
På ønske fra bl.a. avlerne kommer hovedparten af hingstenes kåring i år til at foregå i KRAFFT Arena M. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Fakta
Hvem står bag Herning?

Herningudvalget
Det er Dansk Varmblods Herningudvalg, som sammen med de ansatte på sekretariatet og nøglepersoner blandt de frivillige planlægger og afvikler forbundets store event: Hingstekåringen i uge 10.

I Herningudvalget sidder: Jan Pedersen, Per Springborg, Claus Hansen, Susanne Hvid, Johnny Hansen, Jørn Jensen, Christine Prip, Jens Hellmers, Louise Ringsbo, Ib Kirk, Betina Møller Jensen og Lasse Bendixen, Christian Holm, Bjarne Johansen, Morten Christensen og Britt Carlsen.

Showudvalget
Dansk Varmblods Showudvalg sammensætter de festlige gallashow og laver aftaler med artister, ryttere og hesteejere samt syr og pusler med de mange flotte kostumer. I udvalget sidder: Susanne Hvid, Søren Graversen, Lene Karmark, Janni Thermann og Louise Ringsbo.

Fold up

Beautiful World
Hvert år overværer et stort publikum de to gallashows fredag og lørdag aften. Showudvalget er i fuld gang med planlægningen af gallashowet 2025, og temaet i år bliver ”Beautiful World”. Om dette fortæller Louise Ringsbo, formand for gallaudvalget:

Det bliver en rejse rundt i verden med fokus på traditioner og glæde. Det bliver et show, hvor vi hylder det tusindårige samspil mellem mennesker og heste. Vi tager publikum på en rejse til mange lande, hvor vi møder forskellige hesteracer. Det hele bindes sammen af sang og musik, som er traditionelt for de lande, vi besøger, lyder det fra Louise, der fortsætter:

Under gallashowet vil vi vise hesten under rytter, for vogn, i frihedsdressur, i springning, for hånd med meget mere. Vi tager kort sagt på rejse sammen med hesten ud i den smukke og foranderlige verden. Alt sammen bliver knyttet sammen og præsenteret af en professionel, kendt konferencier.

Læs mere og se programmet på Hingstekåringens hjemmeside.

/ Dansk Varmblod

Copyright Ridehesten.com
Valget af motivet til årets hingstekåringsplakat er blevet inspireret af historien og smuk, grafisk plakat med hesten i centrum er blevet genskabt. Grafik: Lin Bach Jensen
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner