Herning buldrer derudaf

08-03-2014 07:35

Britt Carlsen

DV Hingstekåring  Dansk Varmblods hingstekåring i Herning buldrer derudad med fyldte tribuner og en super stemning, hestefesten er en kendsgerning og foruden de mange entusiastiske tilskuere fra ind-  og udland, så vrimler det med internationale topryttere, udenlandske hingsteholdere og kåringskommissioner

Dansk Varmblods hingstekåring i Herning er en fest: kvaliteten af hingstene til kåring giver anledning til optimisme, gallashowet var en super oplevelse og så har Lars Bak Andersen været et scoop som testrytter af springhestene i Unghestechampionatet. Den udvidede arena i hal B Equsana Arena fungerer perfekt og i går fredag var der fulde huse i hallen der rummer 3000 siddepladser. 

I dag ser vi frem til frasorteringen af hingstene efter de i går blev longeret, og her brillerede de dressurbetonede hingste med et imponerende bevægelsesforløb og der var i kollektionen en god håndfuld hingste, der ser ud til at have potentiale til den absolutte topsport. Løsspringningen startede dagen, og det blev en helt super start, selvom der ikke var mange hingste i denne disciplin er der ikke noget i vejen med kvaliteten, og et par af hingstne var yderligt forbedret siden forbesigtigelsen, løsspringstræningen på Vilhelmsborg og onsdagens obligatoriske løsspringning. 

I dag bliver første hurdle så overstået for unghingstenes vedkommende. De skal vises løse her til morgen, og ved middagstid vil kåringskommissionen løfte sløret for, hvilke hingste der får adgang til materialprøve.

Og så er det også i eftermiddag at den interessante kollektion af hingste og rideheste kommer under hammeren på forårsauktionen, og forhåndsinteressen har været ganske høj, fortæller auktionsudvalget.

Der bliver også shoppet igennem på messen Hest & Rytter - børn og voksne slæber afsted med poser fyldte med gode sager, og så kan man også hvile sine trætte ben og sit shoppinggen og sætte sig i auditoriet og hører First seminarerne, Den første mand på gulvet er ganske scenevant. Der er nemlig tale om OL-rytter Carl Hester, der under overskriften "Optimal træning af en atlet" fotæller om dressurtræning. Det sker klokken 11.00-11.45. Klokken 16.30-17.15 er det så Claus Toftgaards tur. Han er fysioterapeut og holder en workshop med fysiske øvelser, der kan forbedre rytterens rideevner. 

Og så buldrer MCH og DV's hingstekåring derudaf med konkurrenceklasser og præsentationer i dressur og springning. Og i aften kan man godt glæde sig til at Drømme sammen med deltagerne i gallashowet - det bliver en helt forrygende dag i Herning. Du kan følge kåringen på den særlige hingstekåringssite som du finder her

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen