Herning 2013: Dag 2

08-03-2013 23:46

Signe Wiese

Den anden dag ved dette års hingstekåring i Herning er ved at være over, og det har været en dag, der har budt på masser af god ridning, brillant løsspringning og longering af unge de unge hingste, fremmedryttertest i Unghestechampionatet, flot gallashow, og meget, meget mere

 

Copyright Ridehesten.com
Den 3-årige hingst Justin Beaber-EM under løsspringning i dag.

Fredag lakker mod enden i Herning, og dette års hingstekåring er for alvor kommet i gang.

I dag er de 3-års springhingste blevet løssprunget, og det var en særdeles vellykket af løsspringningen. I år har Dansk Varmblod ændret på konceptet og det har betydet, at opbygningen af løbegangen er ændret og det gav mere ro på hingstene.

Gangartshingstene blev fremvist i longen, og også disse unge hingste gjorde en virkelig god figur, og talsmanden for avlsledelsen, Bjarne Nielsen, var begejstret: Vi har set et særdeles godt arbejde fra longeførernes side i dag, sagde Nielsen bl.a.

I Blue Hors Unghestechampionatet i dressur var testrytter Hasse Hoffmann i aktion. og testede den første halvdel af dressurhestene, og Hasse Hoffmann begejstrede publikum med sin faglighed og ikke mindst sin humor. Den førende ekvipage, Maria Anita Andersen på Svalegårds Hottie bevarede sin 1. plads.I Katrinelund Unghestechampionatet i springning var det i dag blevet tid for den 2. fremvisning under egen rytter, og også her cementerede den førende ekvipage, Louise Søgaard og Cambodia, sin føring.

Der blev også afviklet en række dressur- og springklasser, hvor dansk varmblods rideheste og avlshingste havde lejlighed til at vise deres evner.

I dressuren blev det bl.a. til sejr til norske Silje Bakken og avlshingsten Tailormade Attention, der blev tildelt to 10-taller og sluttede med en total på 9,4 point. I samme klasse startede avlshingsten Sezuan uden for konkurrence, da hingsten kun er fire år gammel, og derfor ifølge reglerne ikke må starte konkurrenceklasser. Sezuan var i en liga for sig, og blev belønnet med hele 9,9 point. I gangartsklassen for de lidt ældre hingste var flere avlshingste til start, og især Blue Hors Zack, redet af Maik Kohlschmidt, imponerede.

I springning blev der bl.a. afviklet L-præsentationsspringning, hvor Rikke Haastrup Kristensen sejrede på TM Las Vegas. Karen Rohde fra Stutteri Ask vandt MB-springning på Birkegårdens Chiquita, og Tina Lund og Zamiro tog sejren i dagens største springklasse, MA.

Denne 2. dag i Herning sluttede med et flot gallashow, der under titlen ”Danmark dejligst – drop janteloven” leverede underholdning i høj klasse for enhver smag.

Husk at du kan læse alt om årets hingstekåring på Ridehesten.com’s hingstekåringssite, der konstant holder dig opdateret med de seneste nyheder.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen