Hanne Aagaard er her ikke mere

11-05-2023 08:33

Annika Knudsen Lorentsen

Hanne Aagaard, der blandt andet er kendt for at stå bag hestene fra Stutteri Aagaarden, og som passioneret har arbejdet med avlen af heste og i sit job som familieretsadvokat, er gået bort natten til onsdag

Copyright Ridehesten.com
Hanne Aagaard sammen med sine sønner Christoffer (tv) og Andreas. Hesten er Aagaardens Chilla. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Natten til onsdag døde Hanne Seiffert Aaagaard. Det fortæller hendes familie, hendes mand Bo og hendes sønner Christoffer og Andreas, i et opslag på Facebook, hvor de skriver følgende:

– Det er med den største sorg, vi laver denne opdatering. Vores fantastiske og højt elskede hustru og mor, Hanne Seiffert Aagaard, er desværre gået bort i nat. Hun gav altid alt. Hvad enten det var som hustru og mor, hvor hun altid var der for os, eller i sit arbejde som familieretsadvokat, hvor hun brændte for at hjælpe dem, der havde det sværest. Sådan var hun også i sine sidste svære år, hvor hun desværre kæmpede med sygdom og svækket fysik. Hun insisterede på at få alt det ud af livet, hun kunne. Hun holdt fast i sin passion for hesteavl og nød hver ekstra dag, hun fik med sin familie og især sine børnebørn. Vi står tilbage med et ubeskriveligt savn. Vi har mistet det mest fantastiske menneske, der altid vil være i vores hjerter og være en kæmpe inspiration. 

Copyright Ridehesten.com
Christoffer Aagaard Melson og Hanne Aagaard. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen

Mange i hestebranchen har kendt Hanne Aagaard, og hvis ikke personligt, så gennem de heste, som hun har avlet fra stutteriet i Vejle. 

Stutteri Aagaarden har været et familieprojekt, som Hanne sammen med sin mand Bo og sønner Christoffer og Andreas, har drevet. Det er Hanne, der skabte interessen for heste i familien, og selv har hun haft sin omgang med heste helt fra barnsben. 

Copyright Ridehesten.com
Aagaardens Lianne sammen med bl.a. Christoffer Aagaard Melson og Hanne Aagaard. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Familiens første føl var Aagaardens Elina, som blev kåret med sølvmedalje, og som siden havde succes i sporten ved blandt andet championatsfinalerne, UVM og internationale stævner. Et føl, der var trukket på Zarina. En hoppe, som Christoffer havde købt for sine konfirmationspenge, da hun var føl. Zarina lagde grundstenen for familiens springhesteavl, og står blandt andet bag den kårede hingst MB Aagaardens Heartland og den avlsgodkendte hingst Aagaardens Kazar. Ud af hoppestammen kommer blandt andre også Aagaardens Calina, der aktuelt går op til 160 cm-klasser med Christian Jansen i sadlen.

Copyright Ridehesten.com
Hanne Aagaard (th.) sammen med hoppen Aagaardens Latricia, der blev solgt til Norge. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Da føllet Elina kom til verden, skaffede familien legekammeraten Litha Stensvang, som senere blev elitesølvmedaljehoppe, og hun lagde grundstenen for familiens avl af dressurheste. Hun er blandt andet mor til Aagaardens Lianne, der er A-hest i dressur. 

Ud af hoppen Lajgårdens Chicota, som familien indkøbte på Dansk Varmblods Elitefølauktion, har familien desuden avlet flere succesfulde springheste, heriblandt Aagaardens Chico Ask, som blev kåret hingst og som er B-hest i springning. 

Familien, med Hanne i spidsen, står bag mange succesfulde afkom i avl og sport. 

Hanne blev 71 år.

Hanne Aagaard bisættes i Bredballe Kirke fredag den 19. maj kl. 11.00.

Æret være Hanne Aagaards minde.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen