Farvel til Nip Tuck

03-10-2023 09:29

Mille Albinus Hjermitslev

Carl Hesters tidligere tophest Nip Tuck gik i forrige uge bort i en alder af 19 år. En særlig hest, der også går under kaldenavnene "Barney" eller "Grand Prix-hesten til 1000 pund"

Copyright Ridehesten.com
Nip Tuck og Carl Hester ved EM i Göteborg i 2017. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

KWPN-vallakken Nip Tuck e. Don Ruto/ Animo Nip Tuck, der blev redet af Carl Hester, men nu nød sin pension hos Jane de la Mare, er død i en alder af 19 år. Sådan skriver EuroDressage.

Det stod ikke skrevet i kortene, at vallakken på 182 cm skulle blive en Grand Prix-hest. Da den blev købt som 1-årig af Hesters ven Jane, kostede den ikke mere end 1000 pund, og den viste sig,  ifølge Hester selv, at være en "spooky dressurhest". 

Nip Tuck, i daglig tale kaldet "Barney", endte dog med at blive Hesters tophest og en del af det britiske hold ved de internationale mesterskaber i en årrække. Blandt andet vandt de holdsølv ved VM i Caen i 2014, holdsølv ved EM i Aachen i 2015, holdsølv ved OL i Rio 2016 og de blev nummer tre ved World Cup-finalen i Omaha i 2017.

Copyright Ridehesten.com
Nip Tuck og Carl Hester ved EM i Göteborg i 2017. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Ifølge Carl Hester var Barney en helt særlig hest og på trods af, at den ikke kostede mere end 1000 pund, mente han allerede i starten, at hesten ville kunne gå Grand Prix. Sådan har han fortalt til TheHorseMagazine:

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Du kan mærke det, når du rider på ham. Du kan ride den hest i et par hjemmesko, hvis du vil. Du behøver ikke at ride med pisk eller spore. Ingenting. Sensitiviteten er der, og hvis du rørte ham med en pisk, var hesten sådan "okay, jeg laver piaffe". Det var naturligt for ham. 

Det er sjovt, for Nip Tuck er en af favoritterne blandt alle de heste, jeg har redet i mit liv, og jeg glæder mig altid til at ride ham. Jeg elsker hans generøsitet. 

Hør Carl Hester fortælle mere om sit specielle partnerskap med den enestående Nip Tuck i videoen nedenfor: 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen