Gram Jacobsen tager EM-bronze

21-07-2024 10:30

To danske ungryttere har i dag repræsenteret Danmark i kürfinalen ved europamesterskaberne i østrigske St. Margarethen, hvor Frederikke Gram Jacobsen netop har sikret Danmark endnu en individuel medalje

Copyright Ridehesten.com
Frederikke Gram Jacobsen RGS Finest Alegra. Foto: Ridehesten.com/Aviaja Vindum Hansen
Nyheden fortsætter efter annoncen

De danske U21-ryttere blev ved europamesterskaberne i St. Margarethen, Østrig, nr. 4 i holdkonkurrencen. To danske ryttere er gået videre til de individuelle konkurrencer, hvor Frederikke Gram Jacobsen og Lea Andreassen Torabi blev hhv. nr. 6 og 14.

I dag gælder det ungrytternes kürfinale, hvor Lea Andreassen Torabi har redet til 71,685% på sin 14-årige Bergåkras Amaranth e. Ampère/ Troll, og det har i dag rakt til endnu en 14. plads.

Frederikke Gram Jacobsen, der i lighed med den nyslåede U25-europamester Sophia Ludvigsen, oprindeligt kommer fra Graasten Rideklub, arbejder i dag for Future Dressage ved Grand Prix-rytter Anna Kasprzak. Frederikke rider den blot 9-årige RGS Finest Alegra e. Finest/ Ampère  ved EM, og hun har i dag leveret et meget flot ridt, der blev belønnet med 76,180%, hvilket har betydet, at den danske rytter har ligget som nr. 1 i klassen, indtil fjerde sidste rytter kom på banen.

Det var gårsdagens guldvinder, tyske Lucie-Anouk Baumgürtel, der med ZINQ Hugo FH e. Spielberg/ San Remo i dag leverede endnu et overbevisende ridt og scorede hele 78,670% og sikrede sig nu titlen som dobbelt individuel europamester.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Gårsdagens hollandske bronzemedaljevinder, Robin Heiden, kunne god ikke slå Frederikke i dag, og selv gårsdagens sølvvinder, tyske Valentina Pistner, måtte nøjes med at puste den suveræne dansker i nakken. Allersidste rytter, hollandske Tessa Kole med Hexagon King Robert e. Fidertanz/ De Niro, der i går blev nr. 4, leverede en meget stærk præstation og gik ind på sølvpladsen, hvilket efterlod danske Frederik med en fornem EM-bronzemedalje.

Nu er det U25-rytterne, der skal ride kürfinale, og her vil Sophia Ludvigsen gøre alt for at leve op til guldmedalje i går, men feltet er stærkt og konkurrencen hård. Danskerne Thea Bech og Karoline Rohmann er også med i kampen.

Følg live stream på Clipmyhorse.tv.

Resultat af kürfinalen.

Stævnets start- og resultatlister.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen