Fyrre og frivillig i femten år

10-03-2017 18:40

Sophie Dahl Hedegaard

Karsten N. Christensen har været hjælper til Hingstekåringen i Herning i 15 år. I dag fylder han 40, og da han bliver spurgt, hvad han havde af arbejdsopgaver det første år, han var hjælper, måtte han krybe til kors og erkende, at det kan han ikke huske. Der har nemlig været så mange fantastiske oplevelser gennem årene som frivillig ved Hingstekåringerne 

Copyright Ridehesten.com
Karsten N. Christensen. Han har været frivillig ved Hingstekåringen i Herning i 15 år og i dag fylder han 40 år.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Til gengæld fortæller Karsten, at man som frivillig arbejder omtrent otte timer om dagen – for der er masser at lave. – Jeg er her fra onsdag til søndag sammen med min familie og har blandt andet opgaver som port-, VIP-, og kontrollørvagt.

På Herning Horse Shows hjemmeside kan man læse, at man som frivillig kan være en del af de ovennævnte arbejdsopgaver, men man får også lov til meget andet; man kan være med i lotteriteamet, der hjælper med at sælge billetter til det store lotteri, hvor man i år blandt andet kan vinde en IForWilliams hestetrailer til en værdi af 200.000 danske kroner, et hestesolarie m.m. Du kan som frivillig også blive en del af dressur- eller springteamet, gallashowet og meget, meget mere.  

Karsten fylder 40 år i dag, og har ikke noget imod at skulle fejre sin fødselsdag, her under Herning Horse Show. Hans søde kone Iris havde i morges dækket op til fest oppe i DV lokalerne, hvor alle de frivillige kommer og får mad. I aften står den så på gallashow, hvor vi må håbe at Karsten også får at føle, at gallaen er en lille smule til ære for ham og hans trofaste arbejde.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Men hvorfor bliver man ved som frivillig, år efter år? – Fordi det er sjovt. Det er fedt at møde alle de gamle hjælpere, der er sådan et godt sammenhold. Hingstekåringen i Herning er noget man ser frem til og glæder sig til hvert år, fortæller Karsten.
Karsten har da endnu heller ikke misset et eneste år i de 15, han har været med.

Hvordan bliver man frivillig?
Man kontakter Dansk Varmblod, og så er man en del af holdet lige så snart, der er plads. Karsten Christensen fortæller, at der sjældent er mangel på den frivillige hjælp. Det eneste krav for at kunne melde sig som frivillig, er, at man skal være over 18 år.

Du kan læse meget mere om det at være frivillig, ved at læse HER

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner