Fynsk dyrskue fuld af farver

23-06-2018 08:15

Det Fynske Dyrskue 2018 var farverigt, festligt og forrygende med smukke heste i alle størrelser, flotte ryttere i godt humør og et stærkt sammenhold, trods det våde vejr

Copyright Ridehesten.com
Foto: Simon Nørlev Nyberg
Nyheden fortsætter efter annoncen

I sidste weekend lagde 44.000 mennesker vejen forbi Dyskuepladsen i Odense, da Det Fynske Dyrskue afholdt for 136. gang. Dyrskuet forløb godt, fortæller Merete Laursen, som er ansvarshavende for alle dyrskuets hestearrangementer.

– Vi er glade for, at Det Fynske Dyrskue 2018 forløb rigtig godt. Hele bedømmelsesforløbet gik, som det skulle, og skuets bedste dyr fik en særlig æresvisning. I år var det en fjordhesteavler, som udstillede to helsøstre, henholdsvis en 3-års og 2-års hoppe, og de blev udvalgt som skuets bedste hopper. Avleren har nu fået en billet til landskuet i Herning om få uger, og det er hun utrolig stolt af, fortæller Merete Laursen.

Udfordringer med vejret ingen hindring
Der var nogle udfordringer med vejret, som bød på kraftig regn hele lørdag eftermiddag, netop på det tidspunkt, hvor planen var, at brugsklasserne skulle fremvises. Arrangørerne af dyrskuet turde ikke afholde konkurrencen af frygt for skader på heste og ryttere. Derfor valgte de i stedet at indkalde samtlige deltagere til søndag morgen kl. 7.00.
– Det gik fint, og alle klasserne blev afviklet alligevel, beretter Merete Laursen.
Alt i alt beskriver hun det som en dejlig weekend med mange glade og tilfredse udstillere og kun ganske få og små uheld.
– Der var et enkelt lille uheld med en pige, der faldt af hesten, men hun kom heldigvis ikke noget til. I betragtning af, at så mange forskellige heste var samlet, var det flot, at der ikke skete nogen uheld af betydning, siger hun.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Jubilæumsshow
Islandshestenes Jubilæumsshow var en stor succes. Da hestene oprindeligt stammer fra Island var alle klædt ud som vikinger, og der var både sjovt og festligt at se på. Det var alle fynske heste, på nær nogle få gæsteheste. Normalt er det Fynske dyrskue kun for fynskejede heste og avlere bosiddende på Fyn, men da det var et jubilæumsshow, deltog der enkelte gæsteheste fra Jylland og øerne.
Gallashowet var også en stor succes, med mange hesteracer repræsenteret. Her var ryttere af Frederiksborghesten klædt ud i de danske rød-hvide farver, Shirehestes rytterne  var klædt ud som riddere, og miniaturehestene var et farverigt indslag. Hele showet sluttede forrygende med et flot spand frederiksborgheste, der kørte ud af banen for fuld musik. 

Et godt fællesskab
Også børneskuet var en stor succes.
– Vi oplever, at når børnene vokser ud af børnedyrskuet, så har de fået en dyrskuetradition ind under huden, og det forsætter langt ind i voksenlivet. Det er attraktivt at komme på dyrskue, og der var lange ventelister i år. Vi mærker en stigende interesse, fra hestefolkene som meget gerne vil deltage i dyrskuet i Odense og vi har rigeligt tilmeldinger, siger Merete Laursen.
Hun fortæller, at folk kommer lige så meget for fællesskabet som for at udstille deres heste og være med i konkurrencerne.
– Det er også lysten til at være sammen og til at deltage på den gode måde, som tiltrækker dyreejerne. På dyrskuet kan man komme med alle modeller, uanset racen. Der er ingen sortering efter kvalitet, og det er ikke kun en racesammenhold for udvalgte avlere. Der var blandt andet arrangeret fælles morgenmad og fest om aftenen med fællesspisning, hvilket igen viser, at dyrskuet er et sted, hvor man mødes om noget godt, fortæller den hesteansvarlige.

De bedste heste kan ses igen på Landskuet i Herning
Det Fynske dyrskue bliver altid afholdt efter Roskilde Dyrskue og et par uger inden Landsskuet i Herning.  Vinderne af klasserne får en adgangsbillet til at vise deres dyr frem på Landsskuet i Herning (den 5.-7. juli), så her bliver der endnu engang mulighed for igen at se de bedste og flotteste dyr fra Det Fynske dyrskue.

Næste år afholdes Det Fynske Dyrskue i weekenden den 14., 15. og 16. juni 2019.

Astrid Ø. Sørensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen