Fra Herning til Riyadh (video)

22-10-2023 12:45

Annika Knudsen Lorentsen

Andreas Schou har denne weekend haft stor succes ved World Cup Herning, alt imens, at to af hans topheste var på en flyver til Saudi Arabien, hvor han i næste uge rider Longines Global Champions Tour i Riyadh

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou. Foto: Ridehesten.com

Henover hele sæsonen har Andreas Schou deltaget i flere Longines Global Champions Tour-stævner. Det har han gjort med så stor succes, at han er placeret som den ottende bedste rytter på den samlede rangliste for sæsonen, ligesom han er kvalificeret til Super Grand Prix ved Prague Playoffs, hvor kun Grand Prix-vinderne (eller de bedstplacerede, som ikke allerede er kvalificeret) fra hver Global-afdeling får en plads. 

I næste uge skal Andreas igen i aktion ved et Global Champions Tour-stævne, denne gang i Riyadh. Et stævne som betegnes som en finale i turneringen, da det er det sidste stævne, hvor rytterne kan hente point til den samlede rangliste, som er afgørende for hvilke præmiesummer man vinder. Global Champions Tour er en turnering, hvor rytterne i den grad har mulighed for at sikre sig et økonomisk supplement, og det er de 18 bedste på ranglisten der får en ekstra pengepræmie med hjem.

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou med Darc de Lux ved et tidligere Global Champions Tour-stævne. Foto: Privat

Andreas har i denne uge vundet både den 1- og 2-stjernede Grand Prix ved World Cup Herning. Alt i mens blev hestene Billy Matador e. Billy Mexico/ Animo og Darc de Lux e. Darco/ Contender (opdr. Morten Augustinus) læsset ombord på et fly til den Saudi Arabiske hovedstad, og da vi i går aftes talte med Andreas, fortalte han, at de var landet sikkert, og at han glæder sig meget til stævnet. 

– Det glæder jeg mig selvfølgelig supermeget til. Jeg har lige fået at vide af min groom Hanna, at Darc og Billy er landet godt dernede, fortalte Andreas og fortsatte blandt andet:

– Det er en spændende weekend for os, både som hold, men også individuelt, fortæller han. I videoen nederst kan I se hele interviewet med Andreas. 

Riyadh er ikke den endelige afslutning på Longines Global Champions Tour-sæsonen 2023, for i november mødes Global Champions League-holdene og de bedste individuelle ryttere fra sæsonen til det storslåede Prague Playoffs i den tjekkiske hovedstad. Her skal Andreas blandt andet konkurrere i Super Grand Prix. 

Se mere om LGCT her.

Trine Askjær-Jørgensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen