Fra chancehest til Christmas Show

19-11-2021 17:00

Marie Helene Rigård Rohleder

For halvandet år siden tog Laura Dybdahl Andersen en chance og købte springhesten Charles, fordi mavefornemmelsen var helt rigtig. Dengang var det tæt på umuligt at skridte en lille tur på vallakken uden at ryge af. I dag har de gennemført bronzeturen til Danish Christmas Show på Vilhelmsborg med stor succes 

Copyright Ridehesten.com
Laura Dybdahl Andersen og Charles til bronzeturen til Danish Christmas Show 2021. Foto: Ridehesten.com/ Annette Boe Østergaard

Nogle gange skal du stole på din mavefornemmelse. Den der uforklarlige fornemmelse. Følelsen af at I to hører sammen. Dig og den skøre hest på staldgangen. 

Sådan havde Laura Dybdahl Andersen det, da hun så springhesten Charles e. Campbell/ Contago (opdr. Støvring Hingstedepot) for knap halvandet år siden. Laura er 27 år og har redet hele livet, og til daglig står hun for undervisning af elevryttere og privatryttere på Brovst Rideklub beliggende i Jammerbugt Kommune.

– Charles havde mistet lysten til at gå til ridning. Jeg kunne knap nok sætte mig op og skridte lige ud, før han forsøgte at vende rundt, smide mig af og tydeligt sagde nej tak til ridningen. Jeg har altid redet "projektheste" med noget i baggagen, fordi jeg synes, at det er spændende og lærerrigt at hjælpe disse heste tilbage på ridebanen igen, siger Laura Dybdahl Andersen.

I dag ejer hun selv to heste og har 9 heste i ridning på Brovst Rideklub, hvor hun selv får undervisning af Lærke Larsen. 

Copyright Ridehesten.com
Charles hjemme på folden, hvor han er en rigtig legesyg hest, som elsker at lege med pinde. Foto: Privat

Den 9-årige vallak kom med Laura hjem, og det var først i sommeren 2021, at parret kunne ride en tur alene uden problemer. 

– Jeg har skyndt mig langsomt. Hovedfokus har været at give Charles en masse gode oplevelser med det at gå til ridning. Charles har også kæmpet med mavesår og nyreslag. Han har skulle finde arbejdsglæden igen, og det har taget lang tid, fortæller Laura. 

Stille og roligt begyndte ekvipagen at snuse til springbanerne igen, og tidligere i år startede de deres første landsstævne sammen. 

–Jeg elsker at ride Christmas Show. Det er et fedt arrangement, hvor du får mulighed for at prøve hestene på en større bane, siger Laura Dybdahl Andersen

I denne uge har de redet bronzeturen ved Danish Christmas Show 2021 arrangeret af Danish Derby Horse Shows på Vilhelmsborg nær Aarhus. Finalen klarede Laura og Charles med bravour og endte på en femteplads efter en flot nulrunde. 

Copyright Ridehesten.com
Laura Dybdahl Andersen og Charles til bronzeturen til Danish Christmas Show 2021. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø Olsen

–Jeg elsker at ride Christmas Show. Det er et fedt arrangement, hvor du får mulighed for at prøve hestene på en større bane med mange nye ting, som den skal forholde sig til. Charles tog det hele i stiv hov, og det var kun rosetterne og dommerne, som han synes var farlige. Men det træner vi videre på, så vi en dag kan tage en æresrunde med en roset i trensen, siger Laura Dybdahl Andersen, og afslutter: 

– Mit mål er at ride flere landsstævner på Charles, og så skal vi helt sikkert starte Christmas Show til næste år, hvor jeg håber at kunne ride Krafft Tour. 

Ridehesten har fotograf ved Danish Christmas Show. I kan se alle billederne på hjemmesiden HER. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen