Formodet ulveangreb på flere ponyer

28-09-2019 16:06

Flere ponyer er angrebet og døde efter formodet ulveangreb midt i den Vestjyllands ulvezone. Ponyerne er ædt op, og maveindholdet er spist

Copyright Ridehesten.com
Foto Shutterstock
Nyheden fortsætter efter annoncen

Natten til lørdag er tre ponyer fundet døde, og yderligere to ponyer er forsvundet fra en fold sydvest for Holstebro, og ejeren formoder, der er tale om et ulveangreb.

To af ponyerne var allerede døde, mens den tredje var så medtaget af bid, at den måtte aflives lørdag morgen. Ponyerne er halvt ædt op, og deres maveindhold er spist. Folden ligger i den vestjyske ulvezone, hvor Jørgen Blazejewics har oplevet flere dokumenterede ulveangreb på sine får. Han har derfor brugt ponyerne til naturpleje i stedet for fårene.

– Jeg er overbevidst om, at det er ulven, der har været på spil. Det kan ikke være andet. Jeg kender ikke til andre dyr i den danske natur, der angriber heste på den måde, fortæller han til TV Midtvest.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Vildtkonsulent Jens Henrik Jakobsen fra Naturstyrelsen har lørdag taget DNA prøver fra ponyerne for at slå fast, om der er tale om et ulveangreb.

– Det er voldsomt, det her. Det ligner noget, jeg har set før, men nu må vi afvente DNA prøverne, lyder det fra Jens Henrik Jakobsen.

Der kan gå op til seks uger, før der kommer svar på prøverne. Men der har hidtil ikke været nogle dokumenterede ulveangreb på heste i Danmark, det oplyser Lasse Sehested Jensen fra Miljøstyrelsen til TV Midtvest.

 

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing