Fokus på bedre ridning i ponyspringning

18-12-2018 11:32

Springreglementet for 2019 er klar og kan ses her i nyheden. Og der er nye regler for stilspringninger for ponyrytterne 

Copyright Ridehesten.com

Er du ponyspringrytter, skal du være opmærksom på, at du for at avancere fra rytterkategori 1 til 2, skal opnå minimum to resultater med karakteren 8 (eller over) i stilspring. Til gengæld er reglen om obligatorisk stilspringning i sværhedsgrad 0 i ponyklasser ved D-stævner fjernet fra 1. januar 2019.

Et ønske fra klubberne
Der har fra mange klubber været et ønske om, at det ikke skal være obligatorisk med stilspringning i sværhedsgrad 0 i ponyklasser ved D-stævner. Reglen blev i sin tid indført for at øge fokus på bedre ridning, men Springudvalget har nu lyttet til klubbernes ønske, og reglen fjernes pr. 1. januar 2019.

I den forbindelse er stilspringnings konceptet - og fokus på bedre ridning helt generelt - blevet drøftet med landstrænerne, og for at bevare den gode udvikling og uddannelse af de unge ryttere er følgende blevet indført: Fra 1. januar 2019 skal ponyrytterne opnå minimum to resultater med karakteren 8 (eller over) i stilspringning i sværhedsgrad 1, for at kunne avancere til rytterkategori 2.

Forventningen er, at dette vil medføre flere starter i stilspringningsklasser ved C-stævnerne i sværhedsgrad 1, og dermed sikre et fortsat fokus på bedre ridning.

Se reglementet HER

Rytterkategorisering
Rytterkategorisering blev indført pr. 1 januar 2010 og gælder for alle springryttere. Rytterkategoriseringen gælder på alle stævneniveauer og er gældende uanset stævnets propositioner. Det er rytterens eget ansvar at der kun tilmeldes i klasser som man er berettiget til.

Kig her for at få et overblik over hvilken rytterkategori du er og hvad du må ride - tillægsskema til reglementet (PDF) 

Kilde: DRF

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen