Flyvende ungheste til championaterne

18-07-2019 21:54

Mette Emilie Pedersen

Riders Cup kunne i høj solskin byde velkommen til en dag fyldt med talentfulde ungheste ved årets anden kvalifikation til PAVO og Dansk Ride Forbunds Championater

Dagens første klasser var i højden 90 til 130 cm og fungerede som opvarmningsklasser til PAVO og Dansk Ride Forbunds championater, der blev afviklet fra klokken 17.20 og frem til klokken 21.00, hvor Tina Lund afsluttede en fin runde med dagens sidste hest.

Championatsklasserne blev alle dømt af to stildommere, hvor der blev fratrukket 0,1, ved tidsfejl og 0,5 ved bomme samt 1,0 ved første vægring. Hele vejen igennem championaterne var der rosende ord at høre fra dommerne omkring de fremmødte heste. Nogle større favoritter end andre, men over en kam lød dommerne til at være glade for de fremmødte heste og rytteres præstationer.

For 4-års hestene var det Shannon Ketterle, som red sig ind til en flot første plads med hesten Second Edition, en hoppe efter Quinton og med Converter til morfar (opdr. Mia Schødt Dickow). Parret her fik sig en stilkarakter på 8,4 og slog dermed den kendte rytter Linnea Ericsson-Carey på Costner, som fik 8,3 i stilkarakteren, og kunne dermed se sig slået med et mulehår i denne omgang.

Copyright Ridehesten.com
Rikke Haastrup Kristensen på Copy Champ

For 5-års hestene var der mange dygtige ekvipager til start, og det endte da også med to ekvipager på både 2. og 4. pladsen, og hele firepå 6. pladsen. Også her var Tina Lund til start, her med hesten Carlsson, som fik en velfortjent delt andenplads med i bagagen og en stilkarakter på 8,4.

Men her trak Rikke Haastrup Kristensen og Copy Champ e. Copyright/Chambertin det længste strå, og fik en flot stilkarakter, som lød på 8,5.

Copyright Ridehesten.com
Rasmine Laudrup på Nadal M

Tina Lund havde en travl aften foran sig med hele fire heste tilmeldt i 6 års klassen, men heldet var ikke med den ellers så godt ridende springrytter, og hun måtte endda se sig til takke med en afsidning på vandgraven med den ene af sine heste. Det lod hun sig ikke stoppe af, og det blev da også til en enkelt placering i 6-års klassen med Caracho.

6-års championatet blev dog vundet af Rasmine Laudrup på Nadal M, som var flyvende og blev bedømt med hele 8,3 i stilkarakteren.

Stævnet begynder igen i morgen tidlig klokken 08.00, og har her mere end 350 startende ekvipager fordelt over 6 klasser, som går fra 110 til 140 cm

Se alle resultater her og startliste for de kommende dage HER

Ridehesten var tilstede under dagens klasser. Se billeder på Ridehesten.com snart!

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen