Flyvende finaler i Nord-Vest Box Cup

20-10-2017 18:54

Marie Helene Rigård Rohleder

Karoline Sloth Kjær var helt forrygende og vandt begge klasser i Nord-Vest Box Cup på sine superponyer, Kyra og Bjerregårds Qlimax 

Copyright Ridehesten.com
Karoline og Kyra vinder kat. III i Nord-Vest Box Cup

Fredag eftermiddag til World Cup i Boxen stod i ponyrytternes tegn. Her blev der afviklet finalen i Nord-Vest Box Cup for henholdsvis kategori III og kategori II ponyer.

Finalen for kategori III ponyerne blev vundet af 11-årige Karoline Sloth Kjær på Kyra, der red med sejren efter en flot stilspringning med karakteren 9,0 i tiden 32,63. Og Karoline Sloth Kjær var virkelig i sit es, og red igen en lynhurtig omspringning i finalen for kategori II ponyer på Bjerregårds Qlimax i tiden 30.25 med den flotte stilspringningskarakter 9.0. Karoline kan dermed kalde sig samlet vinder af Nord-Vest Box Cup 2017.

- Det var bare mega fedt, at vinde! Og det var en kæmpe oplevelse at ride i Boxen, fortæller Karoline Sloth Kjær. 

Finalen i Nord-Vest Box Cup er en MB1*stilspringning. Rytternes ridestil blev i begge klasser bedømt af landstræner i springning for pony/children, Lars Trier Kjøller, og landstræner i springning for junior/ungrytter, Bo K. Møller. Der bliver givet stilspringningskarakter fra 1-10. Der var 16 dygtige ponyryttere til start i hver finale. 

Se resultater her 

Karoline, Kyra og Qlimax
Hele den ene langside af Boxen er fyldt med publikum i alle aldre. Småsnakkende hestepiger, koncentrerede rytter, forventningsfulde familier og ikke mindst håbefulde ponyforældre. Det er en stor oplevelse for ponyrytterne  at ride i Boxen, hvor stemningen denne fredag eftermiddag er intens, og alle ponyrytterne får en anerkendende klapsalve efter hvert ridt.

Halvejs igennem finalen for kategori III ponyerne fører Matilde Barring Kjærgaard på sin ene, af to deltagende ponyer, Parc Wasabi, med karakteren 9.0, men så rider Nadia Thinggaard på Valør en flot runde og opnår den samme stilspringskarakter. Derefter ligger begge piger på en delt førsteplads, men det ændres efter Celine Aabo og Fabians ridt, hvor de opnår klassens højeste stilspringskarakter på 9.3. I omspringningen ændres rækkefølgen gevaldigt. Her kommer lynhurtige Karoline Sloth Kjær og Kyra og får 9.0 i vindertiden 32,63. Vinderroset, dækken og ærespræmier blev overrakt af Jimmy Christensen fra Nord-Vest Box og Casper Cassøe.

Det var Karolines allersidste ridt på Kyra, og man må sige at samarbejdet sluttede med bravur. Kyra er nemlig solgt, og bliver afhentet i morgen (lørdag) af en heldig ny ponyrytter.

I finalen for kategori II ponyer blev den højeste stilkarakter, 9.4, givet til Filippa Christer Andersen på Mr. Bon-fire, som endte som nr. 5 efter en kedelig nedrivning i omspringningen. Herefter kommer Karoline og Bjerregårds Qlimax på banen og rider et stærkt, men stadig rigtig flot ridt, som ender med at give dem sejren.

Det var to rigtig spændende finaler i Nord-Vest Box Cup, som virkelig gav de unge ponyryttere muligheden for at ride i for et stort publikum  i Boxens flotte omgivelser. 

Hør Karoline fortælle hvordan det er at vinde Nord-Vest Box Cup: 

 

Info

Nord-Vest Box Cup er en turnering for ponyspringryttere på kategori III og kategori II ponyer. Turneringen er åben for alle ponyryttere, der er kvalificeret til at ride LA og MB ved C-stævner. Der føres løbende en rangliste for turneringen og ekvipagerne opnår point ved udvalgte C-stævner. Finalen afvikles ved World Cup Herning i uge 42. Ved finalen er der en samlet præmiesum på mere end 25.000 kr. samt æresdækken mm.

Kilde: www.rideforbund.dk
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen