Flot dansk afslutning ved NM

02-07-2023 17:29

Annika Knudsen Lorentsen

Igen i dag var store finaledag ved nordisk mesterskab i Drammen, og her blev det til flere danske medaljer, blandt andet en guldmedalje på springbanen, en guldmedalje i paradressur og flere sølv- og bronzemedaljer

Copyright Ridehesten.com
Amalie Laursen og Laura Sargent. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

NM 2023, som blev afholdt i norske Drammen, er nået vejs ende, og det er blevet til mange flotte danske resultater, og en god portion guldmedaljer. 

Guld i springning for pony
På springbanen blev det i dag til en individuel guldmedalje for Danmark i kategori I-ponyernes mesterskab. Her formåede Amalie Sophia Laursen som den eneste af alle deltagende at ride fejlfrit igennem hele mesterskabet, og dermed sikrede hun sig guldmedaljen i sadlen på Kandide van Seven Oask e. Atlantic/ Chacco-Blue. 

Det var dog lige ved at blive lidt for spændende i dag, da Amalie faldt af på opvarmningen kort inden, hun skulle på banen. Det skræmte dog ikke den unge rytter, som holdt hovedet koldt og leverede en stærk finalepræstation. 

I samme mesterskab sikrede Laura Sargent sig en flot bronzemedalje med Foxtown Elderberry. Hun sluttede med samlet 12 fejl efter fem runder. 

I childrenrytternes mesterskab blev det til en dansk sølvmedalje. Den sikrede Sille Hartvig Nielsen med Bolton Gate Ben efter en spændende omspringning, hvor hun i dag var oppe imod svenske Emmie Blixt, som slog den danske rytter med mindre end 0,4 sekunder. Sille sluttede med samlet 4 fejl over seks runder. 

Copyright Ridehesten.com
Line og Tobias Thorning Jørgensen. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Danske paradressur-medaljer
I paradressur er det også blevet til flere medaljer i dag. En enkelt af guld. Den sikrede Tobias Thorning Jørgensen i grad II og III, hvor han red Blue Hors Zackorado e. Blue Hors Zack/ Florencio 2 til 80,067 procent. 

I grad I tog Line Munk Madsen en flot bronzemedalje i sadlen på Tailormade Ralph Lauren e. Skovens Rafael/ A-dur (Mette Olsen). 

I grad IV tog Pia Wulff Jelstrup bronzemedaljen i sadlen på Zafia e. Blue Hors Zee Me Blue/ Carentino (opdr. Gitte Elkjær Kjeldsen), mens Line Thorning Jørgensen opnåede bronze i grad V med Højgaardens Zackzimo DWB e. Blue Hors Zack/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Stutteri Højgaardens Heste). 

Medaljer i dressur
På dressurbanen blev det ligeledes til danske medaljer. Hos U25-rytterne sikrede Sandra Aagaard Hyrm sig bronzemedaljen med Cavanillas-W e. Florett AS. Ekvipagen red til 72,185 procent. 

Hos U21-rytterne, som sluttede dette års mesterskab med deres finale, sikrede Danmark sig både sølv- og bronzemedaljen. De blev vundet af henholdsvis Julie Dam Jensen med Finale Melody e. Franklin/ Schwadroneur (opdr. Stutteri Melody) og Laura Elisabeth Kjær Rohmann med Zugar Ray e. Zatchmo/ Flemmingh (opdr. Stutteri Thy). 

Resultater fra NM 2023. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner