Fiontina sejrede igen

16-10-2015 16:38

UVM-sølvmedaljevinderen Fiontina, som den indledende finale klasse onsdags, sejrede igen i dag Andreas Helgstrand. Ekvipagen fik kamp fra den tidligere Helgstrand-rytter Daniel Bachmann Andersen på hingsten Blue Hors Zee Me Blue

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand og Fiontina.

Sølvmedaljehoppen Fiontina e. Fassbinder/ Blue Hors Romanov (opdr. Hanne Lund og Henrik Hansen), der vandt sølv ved verdensmesterskabet for 5-års heste, står også som vinder af det danske 5-års championat med Andreas Helgstrand i sadlen. På vegne af dommerpanelet var det hollandske Mariett Sanders, der formidlede kommentarerne. 

Om Fiontina udtalte hun, at det er en hest, der kan gå solen sort (she moves like hell!). Hoppen fik ros for alle tre gangarter; for den vidunderliger middeltrav, den marcherende frie skridt og den rytmiske galop med stærkt indundergreb. Samtidig gav hun udtryk for et ønske om et lavere tempo og knap så stærk kontakt: "Prøv med lidt mindre fremadgående energi - og med lidt mindre kontakt i hånden", lød det til rytteren. Med 9,5 for både trav og galop blev det samlet til 8,98 point,

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen og Blue Hors Zee Me Blue.

Klassens højeste travkarakter 9,6 blevet givet til avlshingsten Blue Hors Zee Me Blue e. Blue Hors Zack/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Stald Ringsbo), der blev rost i høje toner som en meget letfodet trav. Skridtet har en god takt og der var en god kontakt, men hesten måtte godt have lidt mere skulderfrihed. Galoppen bød på nogle særdeles gode højdepunkter men også svagheder, i det hingsten faldt ud af kontragaloppen på begge volter.

Copyright Ridehesten.com
Severo Jurado og Franklin.

Avlshingsten Franklin e. Ampere/Ferro blev redet af Severo Jurado til tredjepladsen med samlet 8,66 med trav som højdepunktet. For den store, taktfaste og spektakulære trav fik Franklin 9,4 og 9,0 for galop.

Se klassens resultat HER.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen