Fem Franklin-sønner i KWPN-hingstekollektion

14-01-2021 12:48
Avl

Hingstekollektion til den forestående KWPN-hingstekåring i Holland står klar, og i vanlig stil er det lige omkring 200 hingste. "Danske" var intet mindre end fem sønner udtaget til kåringen

Copyright Ridehesten.com
KWPN-hingsten Franklin under Betina Jæger Jensen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den hollandske KWPN-hingstekåring finder hvert år omkring 1. februar sted i Brabanthallen i 's-Hertogenbosch og besøges årligt af omkring 25.000 tilskuere, der kommer for at se hingstene, der som regel består af ca. 200 dressur- og springhingste samt et mindre antal hingste inden for forbundets to andre forgreninger med gelderhesten og kørehesten (tuigpaard).

I år finder hingstekåringen sted uden publikum, og det sker den 2.-6. februar på den sædvanlige lokation i Brabanthallen i Den Bosch. I år består dressur- og springhingstekollektionen af 191 hingste, hvilket er på niveau med de senere år, hvor der har været fremstillet 193 i 2020, 222 i 2019, 237 i 2018 og 222 i 2017.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den hingst, der i år har flest sønner med til kåringen, er helt overlegent den 7-årige Just Wimphof e. De Niro/ Riccione, der stiller sin første årgang til kåring med 10 hingste til KWPN-kåring. Flere danskejede hingste har sønner med til kåringen, og med en enkelt søn udtaget til kåringen ser vi Blue Hors Farrell, Blue Hors Zack og dennes søn DV-hingsten Zonik. Vitalis har to sønner udtaget, mens Ampère-sønnen Franklin fra Helgstrans Dressur har fem sønner - to med Jazz som morfar og de øvrige med Blue Hors Zack, Desperado og Contango som morfar.

Kolllektionen af dressur- og springhingste.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen