FEI-officials oplever grov adfærd

10-08-2023 08:52

Thilde Alsing

Den internationale FEI-dommer i military Christian Landolt har valgt at fratræde sin stilling som følge af flere episoder med grov adfærd overfor FEI-officials

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den schweiziske FEI-official Christian Landolt har valgt at fratræde sin stilling som official i militarysporten efter 26 års virke. Det sker som følge en negativ udvikling i sporten, hvor FEI-officials ifølge Landolt i stigende grad oplever grov adfærd, trusler og manglende respekt fra deltagerne. Landolt har i den forbindelse været med til at sætte fokus på vilkårene for FEI’s officials.

FEI-officials er altid til stede ved FEI-begivenheder for at sikre, at stævnet lever op til FEI’s krav og standarder. De er derfor med til at sikre, at FEI’s regler opretholdes og hestenes velfærd beskyttes. Officials dækker blandt andet over dommere, stewards, veterinære kommissioner og banedesignere.

Christian Landolt har fungeret som official ved mange stævner, og han beskriver, at grov og truende opførsel fra både ryttere og holdledere er et tiltagende problem i sporten. De tilstedeværende officials’ afgørelser kritiseres i en hård og aggressiv tone, og i nogle tilfælde truer deltagerne også med at retsforfølge den pågældende official. Adfærden er ofte et forsøg på at få dommere, stewarder eller andre officials til at ændre deres afgørelser eller trække den tilbage.

 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Carl Hester bakker op

Carl Hester har også adresseret problemet i en kommentar i Horse & Hound. Ifølge Hester er der ikke tale om enkeltstående hændelser, men derimod et mere udbredt problem, som FEI bør tage hånd om. Hester forklarer, at stævner ofte er situationer med højspænding og nerver, men det tillader ikke en ubehagelig og truende adfærd overfor stævnets officials.

Både Landolt og Hester opfordrer til, at FEI i højere grad adresserer og tager hånd om problemet. Landolt tilføjer derudover, at de verbale overfald overfor officials også finder sted udenfor stævnets rammer, blandt andet på sociale medier og gennem direkte opkald eller beskeder til officials. Han mener derfor, at FEI bør udstede reguleringer omkring rytternes brug af sociale medier, som skal sikre, at FEI-officials ikke oplever digital chikane.

Hester foreslår derudover, at FEI udpeger en ombudsmand, som officialsene kan henvende sig til, hvis de oplever upassende eller grov adfærd fra stævnedeltagere.

Kilder: Eurodressage, Horse & Hound a, Horse & Hound b, FEI

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Astrid Ø. Sørensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen