Får du det optimale ud af Hestedata?

07-02-2020 08:33
Avl

Det spørgsmål har vi stillet os selv på redaktionen, og det har ført til en artikel i magasinet Ridehesten, hvor vi har kigget på de mangfoldige informationer og spændende muligheder, som den store, danske database, Hestedata, har at tilbyde

Copyright Ridehesten.com
Heiline's Diva Romance redet af Victoria Vallentin. Avler Line Jensen, der står i baggrunden, har også avlet moderen, Heiline's Danciera, der går international Grand Prix og har et meget højt indekstal i dressur, som man kan se på Hestedata. Foto: Ridehesten.com/Marai Lerche Mortensen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

I Danmark har vi en stor, fælles hestedatabase på tværs af mange forskellige hesteracer og med mangfoldige informationer og spændende muligheder. Den hedder Hestedata, og enhver kan tegne abonnement på databasen.

Som medlem af Dansk Varmblod modtager man en adgangskode til gratis brug af Hestedata. I forhold til flere udenlandske, privatejede databaser har Hestedata den fordel, at man udelukkende finder valideret data.

Hestedata er et af de vigtigste værktøjer for danske hesteavlere og kan give avlerne nyttig indsigt i den enkelte hests afstamning og resultater.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Man kan også bruge den til at se fremad, idet man for eksempel kan lave en fiktiv parring mellem sin hoppe og den hingst, man drømmer om at bruge.

Så kan man se den fulde afstamning på det afkom, man drømmer om, og får ligeledes indavlsgraden at vide. Man kan også via sin hoppes indekstal få en pejling på, hvilke styrker og svagheder den nedarver, og man derfor skal have fokus på, når man vælger hingst.

I artiklen i magasinet Ridehesten 02/2020 giver vi dig en introduktion til at komme godt i gang med Hestedata og giver dig samtidigt et indblik i de mange muligheder, systemet byder på. Vidste du for eksempel, at et føl med to forældre, der er registreret som WFFS-negative, automatisk bliver ført på Hestedata som WFFS-negativ?

Astrid Ø. Sørensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen