Thomas Bach Jensen
I februarnummeret af magasinet Ridehesten kan du bl.a. om samarbejdet mellem landets største ridehesteproducent Dansk Varmblod og Dansk Ride Forbund, som mange mener har haltet i lang tid. De to organisationer har indledt et konstruktivt samarbejde på flere fronter, fortæller de to formænd, der trods rygter om det modsatte, hygger sig glimrende i hinandens selskab
Både i videnskaben og blandt rytterne diskuteres brugen af glidetøjler, men det er endnu ikke videnskabeligt afgjort, hvorvidt brugen af glidetøjler, når de bruges korrekt, er en fordel i hestens uddannelse eller det modsatte. En mindre undersøgelse foretaget på Sveriges Landbrugsuniversitet i Uppsala giver måske en del af svaret. Magasinet Ridehesten har desuden talt med en række danske ryttere om deres holdning til dette hjælpemiddel.
Vi har besøgt det danske Stutteri Aagaarden ved Vejle, der de seneste år har markeret sig stærkt ved at producere heste med stor succes i avl såvel som sport. Bag stutteriet står en familie på fire, der alle engagerer sig i hesteholdet, og de har slået dørene op for Ridehesten, vist deres heste frem og fortalt deres historie som avlere.
Mens bedækningstallene i landets største ridehesteavlsforbund, Dansk Varmblod, fortsat viser et fald (knap 400 bedækninger), så er der ingen tegn på, at stævneaktiviteten bliver mindre - tværtimod. Det er naturligvis glædeligt, men et fald i bedækningerne på knap 50% over de seneste fem år giver anledning til bekymring i begge lejre. Hvor skal fremtidens rideheste komme fra? Det spørgsmål stiller vi i en artikel om bedækningstallenes udvikling.
75% af danske heste har larver i mundhulen! Et nyt dansk studie om hestebremselarver viser stor forekomst af hestebremselarver i mundhulen på danske heste, og hvilken betydning har det for hestens velbefindende? Det kan du også læse meget mere om i det nye nummer af Ridehesten, hvor der også er tip at finde til rideklubben: Når der er behov for en ekstra ridehal og en helt ny stald, og kommunen ikke vil hjælpe, hvad gør man så? Ja, man giver i hvert fald ikke op, men klør på, som du kan læse i artiklen om Han Herred Hestesportsklub.
Som 21-årig tog danske Stephanie Adstofte springet og startede en fremtid som springrytter i Spanien. Efter at havde arbejdet som hestepasser og rytter i kendte danske stalde tog Stephanie Adstofte for halvandet år siden springet fra Danmark og flyttede til Malaga i Spanien for at udvikle sig som springrytter. Med sig havde hun tre heste og drømmen om en fremtid som professionel springrytter.
Alt det og meget mere kan du læse om i feburarnummert af magasinet Ridehesten.