En opdatering på min daglige træning

26-01-2021 06:57

Johanne Kofod Jensen

Selvom der er ikke sker det helt store på stævnebanerne pt, sker der jo altid noget nyt og spændende, når man arbejder med heste. Så i denne blog vil jeg fortælle jer lidt om min daglige træning

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Lige da jeg kom hjem fra Ecco Cup finalen i slutningen af november fik jeg en ny pony ind i træning. Det er en 3'er pony, som har været noget svær at ride dressur på for sin ejer. Det er en familie, som jeg kender, fordi de i forvejen ejer den første 3'er pony, som jeg uddannede, og jeg ville virkelig gerne hjælpe dem. Ponyen, som jeg har i træning er en super charmerende welsh pony. Men ridemæssigt var han lidt udfordret. 

Jeg besluttede jeg mig for, at jeg allerførst ville tage farten af ham. Jeg ville lære ham at tage i mod en halv parade og lytte til min stemme. Det virkede. Da jeg først havde fået ham til at slappe af gik det fremad. Når jeg træner ham har jeg to ting for øje. Et: Han skal kunne rides af et lille barn – det vil sige, han skal lære at acceptere rytterfejl. Så jeg benytter forskellige former for miljøtræning og lægger små fejl ind, når jeg rider, som han skal lære ikke at gå i panik over. To: Jeg træner målrettet hen mod de øvelser, som han skal kunne i de programmer, som han skal gå. Når han kender øvelserne og er tryg ved dem, vil det blive lettere for en lille rytter at overtage. Jeg er meget stolt over hans udvikling og at se, så meget, som han har rykket sig, og jeg håber virkelig, det lykkes at lave ham til en super dressurpony, som kan rides af en lille rytter. Drømmen er at få ham med i DM 3'er feltet, for han har virkelig meget kvalitet.

Ellers går tiden jo med hjemmeskole og med at træne Frida. På hende har jeg jo selv stadig meget at lære.

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Jeg savner selvfølgelig stævnerne, at møde mine rideveninder og at have noget at træne hen i mod, ligesom I sikkert også gør, men jeg prøver at opsætte delmål. F.eks. ”I denne uge vil jeg træne overgange” eller også tager jeg elementer ud af et program, som jeg forsøger at finpudse. Nogle gange beder jeg min mor om at filme, så jeg selv kan se, hvad jeg laver, når jeg kommer hjem.

Jeg ønsker jer alle rigtig god træning derude, og jeg glæder mig til vi kan mødes igen.

Kærlig hilsen

Johanne

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev