En legende i paradressur: Janeiro er død

22-04-2020 12:34

Annika Knudsen Lorentsen

Den britiske pararytter Sophie Christiansens tidligere mesterskabshest Janeiro er gået bort i en alder af 23 år. Sammen har ekvipagen vundet mange mesterskabsmedaljer, blandt andet guld ved OL i London og ligeledes guld ved både EM i Herning i 2013 og VM i Caen i 2014

Copyright Ridehesten.com
Janeiro ses her sammen med sin rytter Sophie Christiansen og paratræner Clive Milkins, som har haft stor del i den karriere som den britiske paraekvipage har haft. Foto: Ridehesten.com/Stine Gertsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Janeiro 6 e. Jacquare blev 23 år gammel og vallakken har haft en succesfuld karriere i international paradressur med britiske Sophie Christiansen, og sammen har de vundet hele 9 ud af 9 mulige mesterskabsmedaljer. 

Parret vandt tredobbelt OL-guld i London tilbage i 2012 på hjemmebane, mens de i 2013 gentog successen ved EM i Herning, hvor de også vandt tre guldmedaljer. Ved VM i Caen i 2014 blev det desuden til to guldmedaljer og én sølvmedalje for ekvipagen, som må siges at være blandt nogle af de mest succesfulde på paradressurbanerne. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

På sin Facebook skriver Sophie Christiansen følgende om tabet:

– Det jeg elskede mest ved denne hest, var hans personlighed. Han var fræk overfor alle andre, men han var altid god ved mig. Han lærte mig så meget omkring tillid og indstilling, og om ikke at forsøge for meget. Da jeg først havde styr på det, så fløj vi. Vores personlige rekord og verdensrekorden opnåede vi i London med 84.75 % i Kür. Det var en stor ære, at dele den bedste oplevelse i mit liv med min bedste ven.

Efter Janeiro blev pensioneret, har Sophie fortsat sin succesfulde karriere blandt andet med DV-hoppen Athene Lindebjerg e. Gribaldi/Diamant (opdr. Ulla og Kristian Bech). Denne ekvipage vandt guld ved OL i Rio i 2016, og den bristiske pararytter har tidligere desuden købt DV-hesten Amazing Romance e. Blue Hors Don Romantic/ Adriano (opdr. Britta Møller Hansen). Det gjorde hun tilbage i 2017 og i en periode har de redet flere internationale klasser med flotte placeringer. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner