Emil bedste dansker i springningen

10-08-2022 12:59

Trine Askjær-Jørgensen

Vi opdaterer løbende om de fire danske præstationer i første runde af VM i springning, der er i fuld gang inde på Stutteri Ask Stadium

Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter flere dage med dressur på det store Stutteri Ask Stadium var det her sidst på formiddagen endelig tid til VM i springning. Den første runde går i en metode C, hvor det fungerer sådan, at hvis man får fejl, så bliver der lagt sekunder til ens tid. Derfor er det selvfølgelig vigtigt at ride fejlfrit, men samtidig kan man heller ikke ride for langsomt, hvis man vil være med i toppen.

Opdatering kl. 17.24

Det gik desværre ikke helt, som man kunne ønske for de to sidste danskere, der var i ilden ved VM i springning i dag. 36-årige Andreas Schou og Darc de Lux e. Darco/ Contender (opdr. Morten Augustinus) kom på banen som tredje sidste ekvipage, og det så ud til at gå strygende fra starten. Desværre kom der dog et par nedrivninger, og det påvirkede tiden, så de endte på 91,91 sek.

Andreas sagde selv om ridtet bagefter: – Desværre fik vi otte fejl. Darc var ellers superklar. Selv på den første vending kommer jeg lidt for tæt ind på og har måske allerede lidt vandgravslinjen i hovedet og får et nedslag. Ellers er han super med på det hele. Nu har vi i hvert fald en nulrunde til gode til i morgen. Hans føles rigtig godt i kroppen, og han skal nok være max klar i morgen.

Opdatering kl. 16.22

Som nummer 79 kom 42-årige Linnea Ericsson-Carey og den 11-årige Hannoveraner Skorphults Baloutendro e. Contendros/ Balou du Rouet på banen. Hesten har Linnea overtaget fra hendes mand Shane, der tidligere har redet den.

Det så ud til, at ekvipagen var virkelig klar på opgaven, og det gik da også fint over de første spring, men så løb Baloutendro desværre udenom vandgraven, hvorfor Linnea måtte vende rundt og prøve igen. Her lykkedes det hende heldigvis at komme over, men der havde det allerede koste meget på tiden, og det fik desværre parret helt ud af rytmen, så der kom nedrivninger på et par af de efterfølgende spring.

Ekvipagen blev desværre diskvalificeret, fordi de overskred den maksimale tid.

Opdatering kl. 14.13

Som nummer 50 var det nu tid til 24-årige Emil Hallundbæk og Chalisco e. Chacco-Blue/ Quidam de Revel. Emil har trods sin unge alder allerede rigtig mange starter, og det var faktisk ham, der skaffede Danmark pladsen til OL sidste år, hvor det endte med at blive hans holdkammerat, Andreas Schou, der kom afsted.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Med den super velspringende 15-årige, brune vallak red Emil endnu en flot, fejlfri runde hjem til Danmark, og det endda i en rigtig fin tid, nemlig 85,33 sek.

– Det føles fandeme godt. Nu er vi i gang med en fin runde, og så venter vi på, at de sidste to skal ride. Det var virkelig fedt. Det gik efter planen, og han sprang supergodt. Det er en meget varm hest med meget blod, men i dag var han cool, og det håber jeg, også han er i morgen. Det er en helt fantastisk fornemmelse at ride derinde. Det giver virkelig noget fokus, fordi man vil jo gerne gøre det godt.

Opdatering kl. 12.59

Godt 20 ryttere var til start, hvorefter der var en kort pause, og så var det endelig tid til at få en dansker på banen. Som nummer 23 kom 43-årige Lars Bak Andersen på banen med den 10-årige røde vallak Carl-Heinz B. e. Chacco-Blue/ Quality. De red sammen en rigtig flot, fejfri og sikker tur. Et par gange snittede hesten overlæggeren med hovene, hvilket gjorde ridtet lidt nervepirrende at overvære, men til slut kunne de danske tilskuere og Lars selv ånde lettet op efter en fremragende første runde uden fejl og i tiden 90,05 sek.

– Det var en fantastisk fornemmelse at ride ind på banen med et næsten fuldt stadion. Jeg havde en super fornemmelse efter en rigtig god opvarmning, og banen lå rigtig godt til mig og min hest. Det lykkedes helt efter planen med at ride en super nulrunde og få en god start for holdet.

Klassens resultat

Start- og resultatlister

Livestream

TV-sendetider

Herning2022

Copyright Ridehesten.com
Kiss and cry-området var godt fyldt op af dansk opbakning fra bl.a. holdkammerater, grooms, landstræner osv. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen