DRF's direktør er blevet sygemeldt

14-10-2024 18:46

Som bekendt, står Dansk Ride Forbund overfor alvorlige problemer i den interne bestyrelse. Nu ser det ud til, at der er kommet yderligere udfordringer til forbundet, da direktør Morten Schram Rodtwitt er blevet sygemeldt

Copyright Ridehesten.com
Direktør for Dansk Ride Forbund, Morten Schram Rodtwitt, er blevet sygemeldt. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen.

Det er ingen hemmelighed, at problemerne i Dansk Ride Forbund har hobet sig op de seneste måneder. Fra en intern konflikt hos bestyrelsen, en udelukkelse af landsholdsrytter Carina Cassøe Krüth til H.K.H. Prinsesse Benedikte, der valgte at stoppe som protektor for DRF, har der været nok at se til. I sidste uge blev der indkaldt til ekstraordinært repræsentantskabsmøde den 7. december 2024, fordi 15% af klubberne under forbundet har indgivet begæring herom. 

Fortvivlelsen har været enorm hos hesteverdenen, hvor mange har siddet tilbage som et stort spørgsmålstegn. Hvad skal der ske? Direktør, Morten Schram Rodtwitt, har ikke givet meget lyd fra sig, og det bliver altså heller ikke ham, der skal stå i spidsen for rideforbundets forbedring, med god grund. Han er nemlig blevet sygemeldt, det bekræfter formand for DRF, Dan Boyter til Ridehesten. Dan Boyter ønsker ikke at udtale sig yderligere om sygemeldingen eller det videre forløb, meddeler han. 

Copyright Ridehesten.com
Formand for Dansk Ride Forbund, Dan Boyter, bekræfter til Ridehesten, at Morten Schram Rodtwitt er blevet sygemeldt. Han har ingen yderligere kommentarer. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen.

Morten Schram Rodtwitt kom til Dansk Ride Forbund i 2019 efter at have siddet 12 år hos Danmarks Idrætsforbund. Han har været en del af både op- og nedture i rideforbundet, hvor han blandt andet har været ansigt udadtil for rideforbundet, og præsenterede til repræsentantskabsmødet tidligere på året et flot overskud i rideforbundet. Han kom til Dansk Ride Forbund med fornyet energi, hvor han i særdeleshed ville sætte mere fokus på den videre udvikling i tæt samarbejde med ryttere, officials og klubberne. Nu er direktøren desværre blevet sygemeldt. 

Herunder kan du få et overblik over de mest betydningsfulde sager sket i DRF-regi den seneste tid:

  • Den 5. Januar 2024: 
    Ulf Helgstrand trækker sig som formand i Dansk Ride Forbund efter 21 års tro tjeneste. Det sker som følge af en sag om hans søn, Andreas Helgstrand, der efter TV2-programmet 'Operation X' afslørede uhensigtsmæssig træning af hestene hos Helgstrand Dressage. Andreas Helgstrand blev udelukket fra landsholdet og stævnedeltagelse, og herefter takkede Ulf Helgstrand af som formand grundet inhabilitet på grund af familiemæssige relationer. 
  • Den 13. april 2024:
    Dan Boyer blev valgt som ny formand for Dansk Ride Forbund på repræsentantskabsmødet i Middelfart lørdag den 13. april. Her blev Ditte Bach Sørensen valgt som næstformand, ligesom en række andre bestyrelsesmedlemmer blev valgt ind, herunder Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, Charlotte Kjærgaard, Linnea Ericsson-Carey og Henrik Jørgensen. 
  • Den 1. juli 2024:
    Dressur- og landsholdsrytter, Carina Cassøe Krüth trækker sig fra de olympiske lege kort tid før start, efter DRF er kommet i besiddelse af en video, hvor hun pisker sin sin hest, Heilines Danciera. Senere modtager Carina en bøde samt udelukkelse fra landsholdet og stævnedeltagelse i FEI-regi. 
  • Den 8. september 2024:
    Dansk Ride Forbunds veterinærkonsulent, Mette Uldahl, opsiger sin stilling. Det sker, da hun oplever, at hendes uafhængige rolle i DRF kompromitteres. 
  • Den 20. september 2024:
    Dansk Ride Forbunds formand, Dan Boyter, udtaler sig om interne problemer i bestyrelsen. Han påpeger her problemer blandt bestyrelsesmedlemmerne, uenigheder i arbejdsfordelingen og skjulte agendaer. 
  • Den 22. september 2024:
    I referatet fra Dansk Ride Forbunds bestyrelsesmøde afholdt den 20. september 2024 fremgik det, at der er yderligere uenigheder i bestyrelsen i forbindelse med formanden for springudvalget. 
  • Den 23. september 2024: 
    De fire bestyrelsesmedlemmer i DRF, der står i opposition til Dan Boyter, kom med et modsvar til formandens udtalelse. De fire bestyrelsesmedlemmer består af Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, Charlotte Kjærgaard, Linnea Ericsson-Carey og Henrik Jørgensen. 
  • Den 23. september 2024:
    Dan Boyer svarer tilbage på modsvaret, og informerer om yderligere problemer, der er i bestyrelsen. Han skriver blandt andet, at situationen er så fastlåst og uholdbar, at det går ud over forbundets drift og udvikling. 
  • Den 24. september 2024:
    Dan Boyter og Ditte Bach Sørensen bliver indklaget til DIF's Etiske Komité. Henvendelsen kommer fra de fire bestyrelsesmedlemmer, der mener, at der er sket overtrædelser af bestyrelsens forretningsorden, vedtægterne samt principperne for "good governance". 
  • Den 1. oktober 2024:
    Tidligere holdleder og sidenhen elitechef for dressur, spring og military, Kimi Nielsen stiller sig til rådighed som ny formand for Dansk Ride Forbund ved et eventuelt ønske fra klubberne om ekstraordinært repræsentantskabsmøde. 
  • Den 2. oktober 2024: 
    H.K.H. Prinsesse Benedikte stopper som protektor for Dansk Ride Forbund som følge af den verserende konflikt. En post hun har siddet på siden 1992. 
  • Den 4. oktober 2024:
    Andreas Helgstrand får yderligere tre måneders karantæne samt en bøde på 5000 kroner. Det sker efter han, på den tidligere omtalte video af Carina Cassøe Krüth, er identificeret som ham, der står på jorden og underviser Carina. 
  • Den 11. oktober 2024:
    Dansk Ride Forbund indkalder til ekstraordinært repræsentantskabsmøde efter motiverede begæringer fra 61 klubber, svarende til 15%, der er påkrævet. Baggrunden for indkaldelsen er mistillid til formanden, samt uenighederne i bestyrelsen. 
  • Den 14. oktober 2024: 
    Direktør for Dansk Ride Forbund, Morten Schram Rodtwitt sygemeldes på ubestemt tid. 
Copyright Ridehesten.com
Det bliver ikke Morten Schram Rodtwitt, der hjælper DRF på rette kurs lige foreløbig. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen.
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner