DRF mødes med minister

21-08-2024 10:39

I dag skal Dansk Ride Forbund mødes med fødevareminister Jacob Jensen og drøfte mulighederne for at forbedre dyrevelfærden i ridesporten

Nyheden fortsætter efter annoncen

Som følge af de seneste sager indenfor rideverdenen, heriblandt den særdeles omtalte video af Carina Cassøe Krüth, har Jacob Jensen, fødevareminister og folketingsmedlem for Venstre, nu taget initiativ til et møde med Dansk Ride Forbund. Derfor skal han i dag, onsdag, mødes med bl.a. Dan Boyter, formand for DRF. Det er andet møde indenfor under et år mellem forbundet og ministeren.

Emnet er blevet debatteret i radioen på DR P1 hele morgenen, hvor både fødevareministeren, Dan Boyter og berider og kommentator Bjarne Nielsen har medvirket i forskellige indslag. 

Copyright Ridehesten.com
Fødevareminister Jacob Jensen. Foto: Pressebillede Venstre

Fra politisk side er der nu tale om at skærpe straffen for dyremishandling, og Jacob Jensen fortæller til DR, at han forventer, at der inden længe vil blive præsenteret konkrete forslag. Desuden sagde han også følgende i morgenens radioudsendelse: 

Nyheden fortsætter efter annoncen

OL-medaljer må aldrig komme før dyrevelfærd, lød det fra ministeren, der også lagde vægt på, at der forskel på rideforbundets sanktioner og decideret lovgivning.

Rideforbundet styrer selv deres sanktioner, men lovgivning er der, hvor vi har politisk indflydelse.

Dan Boyter, formand for DRF, udtaler følgende om mødet til DR:

Jeg synes, det er en oplagt mulighed for at få drøftet nogle af de her udfordringer, som vi har i rideforbundet på nuværende tidspunkt, lyder det fra formanden.

Copyright Ridehesten.com
Dan Boyter. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner