Dressurhingstene brillerede i longen

07-03-2014 12:39

Bodil Nyholm Sørensen

Avl

Dansk Varmblods Hingstekåring 2014 | En stor del af de 3-årige dressurhingste til kåring brillerede i longen med stort gangartspotentiale
 

Det er i år fjerde år at longeringen af hingstene er en del af bedømmelsen af de 3-årige hingste til kåring. Longeførerne gjorde et godt job i år, og de fleste hingste blev fremvist optimalt i longearbejdet. Naturligvis var der enkelte hingste som benyttede chancen for at bukke løstigt rundt omkring deres longefører, men de velopdragne hingste blev hurtigt kaldt til orden. Flere viste stort gangartspotentiale i longen, hvor hingstene arbejde med indspændingstøjler så kåringskommissionen kan danne sig et indtryk af, hvordan hingstenes potentiale er under rytter.

I morgen lørdag skal hingstene så fremvises løse i Skagen Fondene Arena fra morgenstunden, og så bliver hingstene frasorteret fra kl. 11.15 har gives besked om, hvilke hingste der opnår adgang til afprøvning og blandt dem skal udpeges et mindre antal hingste til præmieringen og det er blandt dem, at fløjhingsten skal findes på søndag.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen