Dressurdommer Birthe Lyder fylder 75 år i dag

23-11-2021 09:27

Annika Knudsen Lorentsen

Birthe Lyder er dressurdommer og i dag kan hun fejre sin 75 års fødselsdag, og så sent som i weekenden var hun aktiv i sin dommergerning, hvor hun var med til at bedømme dressurhestene ved egnethedstesten i Brønderslev

Copyright Ridehesten.com
Birthe Lyder ved World Cup Vilhelmsborg i 2005. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Birthe Lyder Nielsen er velkendt i hestebranchen, hvor hun både har erfaring som rytter, hesteavler, dressurdommer og underviser. I dag fylder hun 75 år og er stadig en aktiv figur i sporten, hvor hun så sent som i weekenden var dommer ved egnethedstesten i Brønderslev. 

Gennem sit virke som dommer har Birthe sat et positivt præg på den danske dressursport, såvel som dressurhesteavl. Hun har i flere år været gangartsdommer ved kåringer og rideprøver i Dansk Varmblod, ligesom hun er udnævnt overdommer i Dansk Ride Forbund og i en årrække har stået for bedømmelsen i Dansk Ride Forbunds dressurchampionater.

Copyright Ridehesten.com
Birthe Lyder sammen med Victoria Vallentin ved DM for junior og ungryttere tilbage i 2015. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Birthe er også et mangeårigt medlem af UVM-udtagelsekomitéen, og derfor har hun en del af æren i den store succes, som Dansk Varmblodsheste har haft ved UVM i dressur gennem årene. 

For sine flotte præstationer har Birthe ligeledes modtaget MCH's Varmblodspris i forbindelse med Dansk Varmblods Hingstekåring i 2011. 

Vi ønsker Birthe stort tillykke med fødselsdagen.

Copyright Ridehesten.com
Birthe Lyder ved Dansk Varmblods Hingstekåring 2017. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen