Dobbeltsejr til søskendepar

26-10-2024 16:02

Søstrene og dressurrytterne Malina Skovsager og Michella Skovsager har i dag vundet hhv. ponyklassen og juniorklassen til et internationalt stævne i Polen. Det var endda Malinas internationale debut, og hun siger: – Det har været fantastisk at være med.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den polske by Wroclaw i Partynice danner i denne weekend rammen om et internationalt dressurstævne med klasser fra pony til senior. Otte danske dressurryttere er taget afsted for at repræsentere de danske farver, og allerede på stævnets første dag blev det til flere sejre.

I lørdagens ponyklasse, som blev afviklet i det individuelle ponyprogram PRM, var der fem danske ryttere til start. Danske Malina Skovsager  Lyngdal's Mira Puella tog ligesom i går sejren med 70,84%. 

Det er min internationale debut, og det har været fantastisk at være med. Mira er den bedste kammerat at have med i byen, og hun er altid 100% fokuseret på opgaven. Jeg er så stolt og glad for det, vi har opnået her i Polen. Nu glæder vi os til freestyle i morgen. Det er tredje gang, vi skal ride den, og det glæder jeg mig rigtig meget til, fortæller Malina efter dagens ridt.

Andenpladsen gik til Miguel Schaldemose Larsen  Piaf A.s, der med 69,51% avancerede fra fredagens tredjeplads. Isabella Struntze Torp og den tidligere EM-pony Lykkehøjs Dream Of Dornik blev nr. 3 med 68,43%.

Copyright Ridehesten.com
Michella Skovsager og Blue Hors Zampalo vandt dagens juniorklasse. Foto: Ridehesten.com/Mie Thorup Poulsen

I lørdagens juniorklasse var Malinas storestøster, Michella Skovsager, til start. På den 11-årige Blue Hors Zampalo e. Blue Hors Zack/ Brentano II, som hun overtog i august sidste år, red hun til 70,74%, og det sikrede ekvipagen weekendens anden sejr.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Jeg er så stolt af vores præstation begge dage, siger Michella og fortsætter: – Zampalo har gjort det helt fantastisk. Han er altid 110% med mig inde på banen, og det er jeg så taknemmelig for. Han er en sand ven, og han giver mig den bedste følelse, når vi rider op af midterlinjen sammen, lyder det fra den 18-årige rytter.

Copyright Ridehesten.com
Michella Skovsager og Blue Hors Zampalo. Foto: Privat

Michella trænes af tyske Maik Kohlschmidt, der gennem mange år har drevet forretning i Danmark. Han er med i Polen, hvor han, foruden at hjælpe på opvarmningen, selv er til start i World Cup-klasserne. Her blev han i dag nr. 7 i kürklassen på den danskavlede Pasadena e. Sir Lancelot M/ Provider (opdr. Per Ove Christensen). 

I World Cup-küren var også danske Kenneth Damgaard og DV-hoppen Uno Day Sun e. Uno Don Diego/ Blue Hors Rosoff (opdr. Stutteri Uno ApS) til start. De prøver for første gang kræfter med 5-stjernet dressur denne weekend og byttede gårsdagens 6. plads i Grand Prix ud med en 5. plads i dag, hvor de red til 74,08% – under ét procent væk fra top-3.

Klassen blev vundet af tyske Carina Scholz og Soiree D' Amour Old, der red til 79,02%, mens hollandske Marieke Van Der Putten blev nr. 2 på DV-vallakken Tørveslettens Titanium RS2 N.O.P e. Totilas/ Stedinger (opdr. Stutteri Tørvesletten, Helgstrand Dressage og Paul Schockemöhle). 

Start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Kenneth Damgaard og Uno Day Sun prøver kræfter med World Cup i denne weekend. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner