– Det er min plan at ride finalen

20-02-2023 14:58

Annika Knudsen Lorentsen

Nanna Skodborg Merrald har sikret sig en finaleplads til World Cup-finalen 2022/2023, og hun fortæller, at det er hendes plan at deltage ved finalen, som vil blive første gang, at hun deltager ved et stævne i USA

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald. Foto: Ridehesten.com/Louise Trabjerg

Efter ni ud af 11 World Cup-kvalifikationer, har Nanna Skodborg Merrald sikret sig så mange point, at en finalekvalifikation er en realitet selvom der endnu er to kvalifikationer tilbage i sæsonen. 

Det skyldes, at det er de fire bedste resultater fra de mange kvalifikationer der tæller for hver rytter, og lige nu er Nanna placeret på tredjepladsen i den samlede stilling. For at en ekvipage fra den vesteuropæiske liga kan deltage ved finalen, skal rytteren være blandt de ni bedste i den samlede stilling efter alle kvalifikationer, mens ekvipagen som helhed skal have opnået minimum 68 procent i kür ved to World Cup-kvalifikationer. 

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald med Blue Hors St. Schufro. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Det betyder, at Nanna lige nu har mulighed for at deltage ved finalen med enten Blue Hors St. Schufro e. St. Moritz Junior/Blue Hors Don Schufro eller Blue Hors Zepter e. Blue Hors Zack/Wolkentanz II, mens hun i denne uge har mulighed for at kvalificere Blue Hors Zack e. Harmony's Rosseau/Jazz. Senest sikrede hun sig sejren i kvalifikationen i den netop overståede weekend i Neumünster med Blue Hors Zepter.

– Det er min plan og drøm at ride finalen. Nu har jeg to heste kvalificeret og forhåbentligt bliver Zack kvalificeret i den kommende weekend. Så jeg drømmer helt klar om at ride finalen og det vil blive første gang, at jeg skal ride i USA, så det er også meget spændende, fortæller Nanna, som drømmer om et godt resultat ved finalen, der afholdes i Omaha, USA fra den 4.-8. april 2023. 

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald med Blue Hors Zepter. Foto: FEI/www.sportfotos-lafrentz.de/Stefan Lafrentz

– Jeg ved jo ikke hvem der kommer til start ved finalen endnu, men jeg drømmer helt klar om en topplacering, men det afhænger meget af, hvem der dukker op derovre, understreger hun. 

I denne uge skal Nanna til start ved den tiende World Cup-kvalifikation, som afholdes i Göteborg, Sverige. Her medbringer hun avlshingsten Blue Hors Zack. 

Følg start- og resultatlister fra stævnet i Göteborg her.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner