Dejlige dressurdamer på Elitefølauktion

01-09-2023 06:46

Trine Askjær-Jørgensen

Avl

Der er i alt 16 hoppeføl af dressurafstamning i kollektionen til Dansk Varmblods Elitefølauktion – hoppeføl med en fremtid foran sig i sporten og/eller avlen

Copyright Ridehesten.com
Gørklintgårds Flika. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Det er en helt uovertruffen kollektion, Dansk Varmblods Auktionsudvalg har håndplukket rundt om i landet ved de regionale følskuer. Udvalgsmedlemmerne har været på noget af en opgave i år, for de regionale følskuer har budt på mange føl af høj kvalitet. Dagens præsentation af føl på auktion er en god håndfuld ”dejlige damer”. Hoppeføl, der viser stort potentiale i kraft af deres type og bevægelsesformåen, og samtidig kombinerer de egne fortræffeligheder med anerkendt dressurafstamning efter hingste som: Blue Hors st. Schufro, Be Sure, Bon Coeur, Gørklintgårds Million, Vitalos og Blue Hors Viconte.

Kat. 426 Gørklintgårds Flika e. Gørklintgårds Million/ Fernando er et smukt og veludviklet hoppeføl, hvis bevægelsesmønster giver løfter om en fremtidig dressurkarriere, og så er hun ud af den berømte Pari-stamme, som indeholder en lang perlerække af præstationsheste.

Se video af Gørklintgårds Flika her:

Stor udstråling og et fremragende bevægelsesforløb er, hvad der kendetegner det velproportionerede hoppeføl kat. 435 Jestis La Buena e. Be Sure/ Aljano. Hun kommer fra en særdeles succesfuld hoppestamme, som forener medaljehopper og sportsresultater gennem generationer.

Se video af Jestis La Buena her:

Kat. 427 Voque e. Vitalos/ Blue Hors First Choice bevæger sig kraftfuldt og rummeligt, og så er hun velrejst og vældig charmerende. I hendes stamme finder man adskillige kårede hingste, elite- og medaljehopper samt sportsheste.

Se video af Voque her:

Blue Hors St. Schufro har sat sit stempel på kat. 420 Fairy Girl med Blue Hors Zack til morfar. Det elegante og velgående hoppeføl er ud af en interessant hoppestamme med avls- og ridepræstationer i særklasse. Føllets Mormor, Fiesta’s Girl, er helsøster til stempelhingsten Blue Hors Don Schufro samt adskillige andre kårede sønner. Et hoppeføl med potentiale i avl og sport.

Se video af Fairy Girl her:

Kat. 400 Solbakken’s D’Couer e. Bon Coeur/ Blue Hors Don Romantic er et betydeligt og harmonisk hoppeføl, som er velbalanceret og velgående i alle tre gangarter. Hun er ud af en kendt, tysk hoppestamme, som bl.a. har givet de kårede hingste So Perfect og Rotspon.

Se video af Solbakken’s D’Couer her:

Kat. 453 River Rose e. Blue Hors Viconte/ Blue Hors Zack er udtaget til KRAFFT Eliteskue og kampen om at blive “Årets Dressurhoppeføl”. Foruden sin herlige type viser hun stor gangformåen, og det kombinerer hun med en interessant præstationsafstamning.

Se video af River Rose her:

Kat. 412 Hold It Hesthøj e. Vitalos /It’s Me er udtaget til KRAFFT Eliteskue, og hun kombineret et glimrende eksteriør med tre særdeles gode gangarter med naturlig op-ad-bakke tendens. I føllets stamme finder man en perlerække af elitehingste og -hopper, konkurrenceheste, og stammen går tilbage til Diana, Dansk Varmblods første guldmedaljehoppe.

Se video af Hold It Hesthøj her:

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen