De gratis glæder ved Christmas Show

12-12-2014 10:50

Britt Carlsen

Det store springstævne Danish Christmas Show buldrer derudaf på Vilhelmsborg  i disse dage - i dag er der gratis adgang og masser at opleve

Copyright Ridehesten.com

Basisbank Christmas Show kan i år fejre 10 års jubilæum. Det, der startede som et almindeligt landsstævne, har de seneste 10 år udviklet sig til tre ugers sport, show og shopping med tusindvis af starter, lange ventelister og fulde tribuner lørdag aften. 

Det er familien Cassøe, anført af Casper og Niels Jørgen, som driver stævnet frem i godt samarbejde med mange frivillige hjælpere, som rykker dage ud af deres travle julekalender for at arbejde og hygge sig på Vilhelmsborg. Og der bliver hygget!
I dag fredag er der gratis adgang, og har man ikke lige fået klaret julegaveindkøbene, så er der flere stande, hvor man kan "shoppe igennem".

Sportsligt samler interessen sig om springklassen for de 5- og 6-års heste, der er her rytterne tester morgendagens stjerner, og det er et stjernespækket deltagerfelt, som mødes fra kl. 16 i klassen for 5-års heste efterfulgt af et lige så imponerende felt af 6-års heste, der skal i aktion fra kl. 17.50.

Aftenen slutter med Zurhaar og Rubb Grand Prix tour, hvor rytterne rider om 17.000 kr. til vinderen - og her kan man glæde sig til at se ridning i topklasse, bemærker stævnearrangør Casper Cassøe, for torsdag aftens første runde i Grand Prix-turen blev særdeles spændende og seværdig.
Rytterne rider efter kvalifiktion til lørdag aftens store Grand Prix finale, der starter kl. 20.00

Hvem er bedst på Vilhelmsborg?
Under stævnet rider rytterne ikke bare om æren og pengepræmierne i de mange klasser, de rider også om titlen "Mest vindende ekvipage". Rytterne optjener points efter placeringer, og vinderen vil blive hædret efter lørdag aftens Grand Prix-klasse. Rytterne rider om et smukt Tag Heuer ur fra Askeland ur og Smykker til en værdi af ca. 20.000 kr. Det er lige nu Christina Massen som fører den konkurrence på Breakpoint-K e. Heartbeat og det er bemærkelsesværdigt, at Christina også indtager fjerdepladsen i den konkurrence. Man kan følge stillingen og se resultater og startlister, tidspunkter mv. på Live

Den gode stemning og flotte ridning med masser af fart og spænding kan man nyde sammen med en god bid mad, men det er dog ikke alle forundt, at have muligheden for at deltage som publikummer, men fortvivl ej, for du kan også lade dig smitte med julestemningen i hestens tegn hjemme foran computeren, i sofaen, eller hvor du nu har internetadgang. Der live-streames nemlig fra Christmas Show, og du kan følge med lige HER.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner