De danske ponyspringryttere kæmper ved EM

12-08-2021 13:55

Christine Krogh Frausing
Skribent

De fire ponyryttere, der rider EM i spring, har alle redet på den udfordrende bane i Polen. Hør banebygger Bo Bak Andersens vurdering af banen

Copyright Ridehesten.com
Leonora Sandberg Nielsen Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

I dag startede EM i ponyspringningen i Polen, hvor alle ryttere skulle i ringen og ride. De fire danske piger gjorde deres bedste, og det lykkes for Leonora Sandberg Nielsen med MHS Kilkenny All Star at ride fejlfrit på den udfordrende bane.

Vi har talt med den erfarne banedesigner Bo Bak Andersen for at få hans vurdering af banen, som indtil videre har givet visse udfordringer for flere af rytterne. 

– Jeg ser en totalt klassisk bane, der indeholder, det man må forvente til et EM. Noget der kan give udfordringer på banen, er kombinationen, der hedder "8a & 8b". Det er en tribbeltbar og så en lodret bagefter. Det er ikke noget, vi gør så meget i herhjemme i Danmark, og derfor kan den være udfordrende for de danske ryttere, fortæller den anerkendte banedesigner Bo Bak Andersen.

Copyright Ridehesten.com
Bo Bak Andersen. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

De tre andre danske ponyryttere Karoline Sloth Kjær og Meweis A' Toftegaarden og Magdalene Rose Mikkelsen  Attyrory Rebel fik begge 4 fejl, imens Olivia Høyer Pedersen  på Silver Scott slutter med 12 fejl i alt. 

Ryttere der rider til dette EM, kan være nogen af dem, der skal ride OL om måske 10-20 år, siger Bo Bak. 

Det betyder for den samlede teamstilling, at Danmark ligger nummer 5 med i alt 8 fejl, da det dårligste resultat bliver trukket fra. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Se resultatet her. 

– Vi er tilfredse med dagens resultat, selvfølgelig er det smadder ærgerligt at to af pigerne rev en bom ned hver, men de red rigtig flot, fortæller Rikke Kjær til Ridehesten.com. Hun er mor til Karoline Kjær og er med til EM i Polen.

Hvis holdet ender blandt de seks bedste, går Danmark vider til FEI Jumping Ponies' Trophy,  hvor første runde rides under World Cup i Herning til oktober. 

Copyright Ridehesten.com
Baneskitsen

– Ryttere der rider til dette EM, kan være nogen af dem, der skal ride OL om måske 10-20 år. Banen her er en utroligt forsimplet udgave af, hvad man vil møde til et sådant mesterskab. At slutte første runde med 8 fejl er slet ikke skidt, der kan altid ryge en bom ned rundt på banen, siger Bo Bak Andersen.

I morgen skal rytterne ride igen, hvor holdkonkurrencen skal afgøres. Springene på banen er 130 cm.

– Det er sådan lidt halvhøjt, siger Rikke i telefonen og fortsætter: – Men de danske piger er super seje, og har allerede nu gjort det godt.

Copyright Ridehesten.com
Springrytterne og Lars Trier Kjøller. Foto: privat

Klassen starter klokken 13.30 imorgen.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen