Danskerne foreløbig nr. 3 i Nations Cup

20-07-2017 16:45

Dagen har budt på dressur på allerhøjeste niveau ved det store CHIO-stævne i Aachen, Tyskland. Dressurrytterne har kæmpet for fædrelandet og bragt Danmark på en foreløbig tredjeplads

Copyright Ridehesten.com
En glad Cathrine Dufour på Cassidy efter deres flotte præstation
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det danske landshold har i dag repræsenteret Danmark ved Nations Cup ved et af verdens største ridestævner i Aachen. De fire ekvipager, der i dag har kæmpet for fædrelandet og bragt Danmark på en foreløbig tredjeplads er, Daniel Bachmann Andersen på Blue Hors Don Olymbrio, Anders Dahl på Selten HW, Agnete Kirk Thinggaard på Jojo AZ og dobbelt Danmarksmester Cathrine Dufour og hendes tro makker Atterupgaards Cassidy. En særdeles flot præstation, hvor dressurrytterne har kæmpet mod syv andre nationer. Landsholdet har blandt andet været op imod et hjemmebanehold, der med verdens-etteren, Isabell Werth er en stærk konkurrent.

Det dog ikke kun Nations Cup, der kæmpes for. Det er samtidig den ultimative test for rytterne, inden landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein sætter det hold, der skal gå efter medaljer ved EM i Göteborg den 21. – 27. august.

I dag var Cathrine Dufour bedste dansker, der opnåede 77.414%, og blev honoreret med en flot fjerdeplads. Agnete Kirk Thinggaard på Jojo AZ sluttede på en 12. plads med 72.157%, mens det for Anders Dahl på Selten HW blev til en 23. plads og 68.886%. Daniel Bachmann Andersen på Blue Hors Don Olymbrio sluttede som nr. 25 ud af 33 ekvipager med 68.614%. Samlet gav det danskerne en foreløbig tredjeplads med 218.457%. Sejren gik ikke helt uventet til det tyske landshold med 236.457%, mens den foreløbig andenplads blev erhvervet af amerikanerne med 222.842%.

Nyheden fortsætter efter annoncen

- Jeg er meget tilfreds. Rytterne red rigtig godt i dag. De red klogt og som aftalt. Men derfor er der jo altid plads til forbedring for alle, så fredag skal bruges til lidt finjustering, så alle er knivskarpe når det hedder Grand Prix Special på lørdag. Jeg forventer helt klart, at vi holder vores tredjeplads, og vi skulle da også gerne lidt tættere på amerikanerne, lyder det fra landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein.

Også Helgstrand-rytter, Severo Jurado Lopez og Deep Impact har i dag været på banen, dog ikke for Danmark, men for Spanien, hvor ekvipagen opnåede en flot 8.plads med 73.971%.

Nations Cuppen afgøres over to dage, hvor alle ekvipager rider Grand Prix torsdag d. 20. juli og Grand Prix Special lørdag d. 22. juli. Det er de tre bedste resultater fra hver klasse, der tæller i det samlede klassement. Søndag rides der individuel Grand Prix Kür, hvor de samlet 18 bedste kommer til start.

Se alle resultaterne HER

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing