Danskejet hest til OL for Norge

20-06-2024 10:03

Tidligere i denne uge blev de to kandidater, der skal repræsentere Norge i henholdsvis spring og dressur ved de olympiske lege i Paris fra den 26. juli til den 11. august 2024 offentliggjort, og en af dem med en danskejet hest

Copyright Ridehesten.com
Isabell Freese på den 12-årige hingst Total Hope OLD. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Når den norske dressurrytter Isabel Freese rider op ad midterlinjen til de olympiske lege i Paris senere på sommeren, bliver det på en danskejet hest. Med sig har hun nemlig den 12-årige hingst Total Hope OLD e. Totilas/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Christine Arns-Krogmann). Hingsten er ejet af danske Lone Bøegh Henriksen fra HP Horses i fællesskab med tyske Paul Schockemöhle samt Isabels far Øivind Bache, og mens den imponerende hingst passer sit arbejde som avlshingst hos Schockemöhle, leverer han toppræstationer under norske Isabel Freese på de internationale konkurrencebaner. 

Copyright Ridehesten.com
Isabel Freese og Total Hope har allerede haft stor succes på de internationale dressurbaner, og skal nu repræsentere Norge til OL i Paris. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Parret har haft en strålende sæson i 2023, hvor de opnåede gode resultater i blandt andet Grand Prix Special og Grand Prix Freestyle under EM i Riesenbeck. Derudover var ekvipagen repræsenteret under VM i Herning i 2022. Total Hope er ud af en særdeles fremragende hoppestamme med den verdenskendte dressurhoppe Weihegold som mor, der med Isabell Werth i sadlen har deltaget ved et utal af mesterskaber og vundet et hav af guldmedaljer. Bag Total Hope findes solide blodlinjer, som har bevist deres værd til at skabe succesfulde heste i sport og avl. Total Hope ligger lige nu nummer 16 på verdensranglisten, og det bliver yderst spændende at se den talentfulde hingst under Isabel Freese til OL i Paris om kort tid. 

Copyright Ridehesten.com
Victoria Gulliksen på hesten Equine Amarica Papa Roach. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Udover Isabel Freese er en norsk springrytter også udtaget til at ride OL. Denne plads gik til 32-årige Victoria Gulliksen, der skal repræsentere Norge sammen med hesten Mistral van de Vogelzang e. Elvis ter Putte/ Clinton, som er en 12-årig vallak, med hvem hun blandt andet har redet Rolex Grand Prix i Belgien samt Longines FEI Jumping World Cup i flere forskellige lande. I 2024 har parret deltaget i flere 155 cm og 160 cm, så parret er i topform til at konkurrere til OL i Paris. 

 

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing