Dansk sølv i nordisk poloopgør

11-09-2024 13:22

Efter en intens finale mod Sverige vandt det danske pololandshold i forrige weekend sølv til Nordic Polo Cup

Nyheden fortsætter efter annoncen

Polo, som af mange kaldes "hockey til hest", er en sport fuld af både aktion og glamour. Flere har fået øjnene op for sporten herhjemme, hvor særligt Copenhagen Polo Club har udbredt budskabet om polo gennem flere arrangementer i år. I marts måned var der polokamp på Det Nationale Hestesportscenter Vilhelmsborg og i august blev Polo in the Park afholdt i Bernstorffsparken, hvor Nations Cup-trofæet skulle uddeles. 

I den sidste weekend i august var det danske landshold i polo rejst udenlands for at konkurrere mod andre nordiske nationer. Det danske hold bestående af Jakob Kirk, Julie von Lotzbeck, Anu Kaisa Vesterinen og Christian Green, der er direktør for Copenhagen Polo Club, havde taget turen til Stockholm Polo Club, hvor der skulle dystes i Nordic Polo Cup. De fire polorytteres samarbejde var vellykket, og de vandt alle deres indledende kampe. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hestene var gode og præsterede fantastisk gennem det tre dage lange arrangement, fortalte en af holdets spillere Anu Kaisa Vesterinen senere til Ridehesten. 

Finalen skulle spilles mod det svenske landshold, der i et intenst opgør slog danskerne med 4-2. Det blev derfor til dansk sølv, hvilket det danske hold var godt tilfredse over. 

Fakta
Polo - kongernes sport

Polo kaldes også for "hockey til hest" og siges at være verdens ældste holdsport. Oprindeligt blev polo udviklet som en form for krigssimulation, som kavaleriet brugte til at træne soldater og heste til slagmarken. Igennem årene er polo blevet en sport, der dyrkes i det meste af verden. Traditionelt udbredt i militære og royale kredse, hvorfor polo ofte refereres til som "kongernes sport".

Polo spilles med to hold, med op til fire spillere på hver hold, på en bane med et mål i hver ende. Her gælder det så for spillerne på hest at skyde bolden i mål med en knap halvanden meter lang trækølle. Polohestene er yderst veltrænede fuldblodsheste med stærk acceleration, der hurtigt kan stoppe og vende for at følge med i det intense spil, der foregår i galop. En polokamp består af et antal intense spilperioder kaldet "chukkas", der varer cirka syv minutter. Efter hver periode skifter spillerne hest.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen