Dansk dressurelite får kamp til stregen

09-10-2017 13:46

Det står nu klart hvilke tyske dressurryttere, der er meldt til start, når sæsonens første World Cup kvalifkation løber af staben i Herning i Uge 42

Copyright Ridehesten.com
Isabell Werth og Don Johnson

Når sæsonens første World Cup kvalifikation i dressur afvikles i Boxen i Herning i uge 42, får hele den danske dressurelite bestående af EM-sølvvinderne Cathrine Dufour, Anna kasprzak, Agnete Kirk Thinggaard og Anna Zibrandtsen skarp konkurrence af verdensranglistens nr. 1 Isabell Werth på Don Johnson, også Jessica von Bredow-Werndl med Zaire og Fabienne Lütkemeier med D’ Agostino stiller til start. Så de danske sølvpiger får kamp til stregen – og lidt til.

Alle tre dressurryttere er velkendte ansigter ved Wold Cup deltagelse. Verdens mest vindende dressurrytter, OL-holdguldvinder og individuel OL-sølvvinder i Rio, den 47-årige Isabell Werth, vandt første gang World Cup i 1992, igen i 2007 og nu ti år senere for tredje gang - med en tredje hest. Netop hesten som hun ligger nr. 1 på verdensranglisten med, oldenburgerhoppen Weihegold e. Don Schufro/ Sandro Hit.

Jessica von Bredow-Werndl  har hele tre gange været med i finale, alle gange med hesten Unee, nemlig i 2014, 2015 og 2016. Ekvipagen var ligeledes kvalificeret til finalen i Omaha, men kort før afrejse viste Unee tegn på kolik, og Jessica meldte derfor afbud. Fabienne Lütkemeier har to gange været med i finalen, en gang med hesten Qui Vincit Dynamis og en med D’ Agostino.

Om World Cup
Når Jyske Bank Boxen i Herning i uge 42 slår dørene op for en hestefest af dimensioner bliver det med ridning i verdensklasse. Udover Reem Acra FEI World Cup kvalifikationen og CSI2*-springning byder det storslåede arrangement også på en forrygende show night lørdag aften. World Cup-eventen i Herning afvikles i et unikt samarbejde mellem Dansk Varmblod, Dansk Ride Forbund og Equitour Aalborg og med Herning Kommune, Messecenter Herning og Sporteventdenmark som partnere.

World Cup sæsonen 2017/2018:

21.-22. oktober: Herning

   2.- 3. november Lyon

17.-18. november: Stuttgart

  9.- 10. december: London

26.-27. januar: Amsterdam

17.-18. februar: Neumünster

22.-23. februar: Göteborg

10.-11. marts: ‚s-Hertogenbosch

Finalen:

13.-14. April: Paris

/dressursport-deutschland.de

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen