Danses lillebror til kåring

21-10-2024 06:28
Avl

En helbror til Heiline's Danciera blev født i 2022 og solgt til tyske Ines og Johannes Ines Westendarp. Nu er den blåøjede hingst udtaget til hingstekåring

Dansk Varmblodshoppen Heiline's Danciera e. Fürstenball/ De Niro er opdrættet af Stutteri Heiline v/ Line Jensen og Heine Bonde Mikkelsen, Odder, og hoppen er kendt på den internationale dressurscene med danske Carina Cassøe Krüth i sadlen. Ekvipagen har deltaget i UVM-finalen tre år i træk, og på sportens højeste niveau har de bl.a. opnået en syvendeplads ved OL 2021 i Tokyo og var desuden en del af det guldvindende danske hold ved VM 2022 i Herning.

Line og Heine købte moderen, Danseline TS, i Tyskland drægtig med Fürstenball - dengang med Danciera i maven. Danseline har lavet mange gode afkom og heriblandt den i Polen kårede hingst Heiline's Zanzier e. Blue Hors Zack.

I 2022 fik Danseline for tredje år i træk et hingsteføl efter Fürstenball og dermed endnu en helbror til Heiline's Danciera. Det udtryksfulde hingsteføl, Heiline’s Fürst Blue, skilte sig særligt med et hvidt aftegn i det venstre øje, som gør øjet lyseblåt. Line og Heine mødte tyske Johannes Westendarp ved VM 2022 i Herning, og det kom der en handel ud af.

Copyright Ridehesten.com
Heiline’s Fürst Blue. Foto: Hannoveraner Verband

Vi vidste, at Johanes og hans kone Ines havde manageret Fürstenball i en årrække, og da vi havde et ønske om at bringe Fürst Blue frem i de bedste hænder, blev vi enige om, at vi skulle eje ham sammen, fortæller Line.

Hun og Heine leverede hingsteføllet hos Ines og Johannes på Hof Westendarp i december måned, og nu er der snart gået to år. Da Danseline TS er hannoveraner og ud af en hoppestamme, der er anerkendt i hannoveranerforbundet, var det oplagt at fremstille ham til forbesigtigelse der i håbet om, at han kunne blive udtaget til hingstekåringen i Verden den 21.-23. november.

Heine og jeg var dernede sammen med vores datter Linea og min far Frode for at se forbesigtigelsen, og det var en stor oplevelse, at se vores opdræt blive udtaget. Så nu glæder vi os meget til kåringen, fortæller Line.

 

 

 

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner