Danmark kvalificeret til Nations Cup finale

21-06-2024 21:02

Med en 5. plads til det danske hold i dag til semifinalen i Longines EEF Series Nations Cup er Danmark nu sikret en finaleplads til Nations Cup finalen i division 2. Landstræneren er glad for resultatet

Copyright Ridehesten.com
Danmark har stor succes i Nations Cup-springning for tiden, og landstræner Bo K. Møller har meget at være tilfreds med. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

De danske springryttere har succes i Nations Cup for tiden. For en måned siden blev det til en 3. plads i Longines EEF Series Nations Cup 2024 på hjemmebane på Stutteri Ask, og i sidste weekend var de danske ekvipager igen særdeles velspringende og red en 2. plads hjem i polske Sopot. Efter en lidt mere udfordrende, men stadig vellykket dag, er det i dag blevet til en samlet 5. plads for de fire danske ryttere, der denne gang var blevet udvalgt til repræsentere Danmark i Nations Cup springning. Denne gang gik turen til Deauville i Frankrig, hvor programmet stod på semifinale i Longines EEF Series Nations Cup.

Holdet bestod af Mathias Nørheden Johansen med Montverdi e. Verdi TN/ Voltaire Pref, Laura Baaring Kjærgaard med Tender Guy Z e. Thunder vd Zuuthoeve/ Commander, Caroline Rehoff Pedersen med Doolys e. Cannavaros/ Lantaan og Zascha Nygaard Lill med Primavera e. Mylord Carthago/ Cornet Obolensky.

I dagens første runde over de 150 cm høje forhindringer blev det til samlet 8 fejl for det danske hold. Anden runde bød på samme resultat, og dermed fik det danske hold i alt 16 fejl. Både Sverige, Frankrig og Polen havde samme antal fejl, så den samlede tid blev afgørende. Sverige var hurtigere og snuppede 4. pladsen, men Frankrig og Polen måtte se sig slået af det danske hold, der altså besatte 5. pladsen. Med et imponerende samlet resultat på 0 fejl var det dog Spanien, der var dagens ultimative vindere efterfulgt af det engelske hold med 4 fejl på 2. pladsen samt Irland på 3. pladsen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

5. pladsen betyder, at Danmark lige akkurat er kvalificeret til finalen i Nations Cuppen division 2, der afvikles i Polen til september.

Fire fejl er forskellem mellem succes og fiasko, men i går faldt det ud til vores margin, og vi blev kvalificeret til finalen, hvilket var målet. Vi har haft mange dygtige ryttere ude at ride i Nations Cup, de har alle haft et højt bundniveau, og det er vigtigt, hvis man vil klare sig godt blandt så mange dygtige nationer. Målet til finalen er at få en podieplads, men det afhænger fuldstændigt af rytterens niveau på dagen - men vi viste med sidste weekends 2. plads, at det kan lade sig gøre, lyder det fra den danske landstræner Bo K. Møller dagen efter 5. pladsen. Han fortalte desuden til Ridehesten i sidste uge, at han har en vision om at sende et dansk landshold afsted, når der er VM i Aachen i 2026, og de seneste ugers succes i Nations Cup-klasserne tyder altså godt for det mål. 

Copyright Ridehesten.com
Det danske hold blev nr. 3 til Nations Cup på Stutteri Ask i maj måned. Der bestod holdet af Zascha Nygaard Lill med Primavera, hjemmebanerytter Søren Møller Rohde med Grace Ask, Rikke Andersen med Nordstrum og Caroline Rehoff Pedersen med Chaccball. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Klassens resultat.

Start- og resultatlister.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen