Dan Boyter og Ditte Bach Sørensen indklaget til DIF

24-09-2024 14:18

Ovenpå en række hændelser de seneste par dage, hvor det er kommet frem, at der er interne uenigheder i Dansk Ride Forbunds bestyrelse, fortsætter stridighederne nu. DRF's formand og næstformand er nemlig indklaget for DIF's Etiske Komité

Copyright Ridehesten.com
Problemerne hober sig op i Dansk Ride Forbunds bestyrelse. Her ses formand, Dan Boyter. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen.

I disse dage er der stor uenighed i Dansk Ride Forbunds bestyrelse. Efter et bestyrelsesmøde den 20. september 2024 er det kommet frem, at det interne samarbejde mellem blandt andet DRF's formand, Dan Boyter, og fire af de andre bestyrelsesmedlemmer, nemlig Henrik Jørgensen, Linnea Ericsson-Carey, Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og Charlotte Kjærgaard er mildest talt i ubalance. 

Copyright Ridehesten.com
Tre ud af de fire bestyrelsesmedlemmer, fra venstre: Charlotte Kjærgaard, Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og Linnea Ericsson-Carey. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen.

Få et overblik over sagen her:

  • I fredags bragte Dansk Ride Forbund en udtalelse af Dan Boyter, hvori han berettede om længere tids udfordringer internt i bestyrelsen i DRF. Læs mere om udtalelsen her.
  • Efterfølgende var mange nysgerrige på at høre fra den anden part i sagen, og derfor udgav vi i lørdags denne nyhed, der dog ikke bød på mange nye svar.
  • I søndags kunne vi så afsløre i en nyhed, at der i bestyrelsen har været uenighed, om Andreas Künnemann skulle fortsætte på posten som formand for springudvalget. 
  • I går har de fire bestyrelsesmedlemmer, som står i opposition til formand Dan Boyter, næstformand Ditte Bach Sørensen, bestyrelsesmedlem Thomas Vogt Hansen og de to suppleanter Bo Gejl og Jakob Leth, kommet med et modsvar til Dan Boyters udtalelse, som kan læses her.
  • Efterfølgende har Dan Boyter så skrevet det, han kalder en replik, som et modsvar til de fire bestyrelsesmedlemmers udtalelse, den kan du læse her
  • I dag er Dan Boyter og Ditte Bach Sørensen blevet indklaget til DIF's etiske komité af fire bestyrelsesmedlemmer, som du er i gang med at læse nu. 

Nu har Dansk Ride Forbund netop meddelt, at formand, Dan Boyter, og næstformand, Ditte Bach Sørensen, er blevet indklaget for Danmarks Idrætsforbunds (DIF) Etiske Komité. Henvendelsen kommer fra de fire af forbundets bestyrelsesmedlemmer, som mener, at der er sket overtrædelser af bestyrelsens forretningsorden, vedtægterne samt principperne for "good governance". 

Copyright Ridehesten.com
Næstformand, Ditte Bach Sørensen. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen.

DRF meddeler, at henvendelsen til Etisk Komité oprindeligt blev indsendt den 17. september 2024, og den indeholder en række alvorlige klagepunkter, som blandt andet vedrører formandens og næstformandens rolle i forbindelse med økonomisk støtte til World Cup 2024, hvor 500.000 kroner er blevet kastet i stævnet. Ydermere er det klagepunkter vedrørende håndteringen af veterinærrapporter og en sag mod formanden for springudvalget

Det fremgår dog også, at Etisk Komité på nuværende ikke har taget stilling til, hvorvidt der er sket overtrædelser af good governance i Dansk Ride Forbund. Komitéen vil inddrage begge parter og undersøge alle klagepunkter, før der træffes en afgørelse i sagen. Når formanden og næstformanden har indsendt deres skriftlige svar, vil Etisk Komité tage stilling til den videre behandling af sagen. 

Copyright Ridehesten.com
Bestyrelsesmedlem Henrik Jørgensen. Foto: Ridehesten.com/ Mie Thorup Poulsen.

På Dansk Ride Forbunds hjemmeside står der, at der stilles store krav til hvervet som DRF's formand anno 2024, både i forhold til evner, kompetencer, erfaring og ikke mindst engagement. Derudover står der, at med henblik på at anerkende den indsats og engagement, hvervet som formand for DRF kræver, samt det ansvar og de forpligtelser der følger med, og med fokus på at styrke netop good governance, har bestyrelsen besluttet at indføre et fast årligt honorar til DRF's formand, altså Dan Boyter, på 200.000 kroner. Det er besluttet den 11. marts 2024, og dermed inden uenighederne er opstået. 

Mange i ridesporten undrer sig over udfordringerne i bestyrelsen, og derfor dækker vi sagen her på Ridehesten.com i et forsøg på at give jer læsere et overblik. Det forsøger vi at gøre på sagligste vis og lader alle parter komme til orde.

Kilde: Dansk Ride Forbund. 

Copyright Ridehesten.com
Hvorvidt Dan Boyter og Ditte Bach Sørensen har overtråd good governance i DRF er endnu ikke afgjort. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen.
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner